Acht gemeenten in de provincie Utrecht werden deze week door FC Utrecht bezocht tijdens de eerste editie van het FC Utrecht en Zorg van de Zaak Provinciebezoek. Een verslag van het bezoek aan Nieuwegein.

Vaste volgers van FC Utrecht weten het wel. Dat de club naast een eerste elftal, een beloftenploeg en een reeks jeugdteams ook een OldStars-selectie heeft. Een equipe speciaal voor zestigplussers. En in Nieuwegein? Daar weten ze ’t nu ook. In het kader van het FC Utrecht en Zorg van de Zaak Provinciebezoek geven de krasse knarren van FC Utrecht een clinic bij de plaatselijke amateurclub Geinoord.

Daar demonstreren ze de voetbaldiscipline die zij beoefenen: Walking Football. Bij die voetbalvariant is het niet toegestaan om te rennen. “Leuk om hier vandaag een balletje te trappen”, zegt één van de OldStars van FC Utrecht. “We zien elkaar steeds vaker met allerlei activiteiten. Het begint echt een gezellige, hechte club te worden. En daarbij blijven we nog een beetje fit ook!”

De essentie van de OldStars-selectie is daarmee wel benoemd. Het gaat om het gezellige samenzijn, om de fijne contacten én om het sportieve aspect. En dat Walking Football helemaal zo eenvoudig nog niet is, dat ervaren de FC Utrecht-spelers die samen met de OldStars de demonstratieclinic geven aan den lijve. Ramon Leeuwin, Louis Nganioni en Nieuwegeiner Sean Klaiber doen mee en hebben samen met de OldStars de grootste lol.

De glimlach regeert ook bij de quiz ‘Sjaaltje om, sjaaltje af’ die na de clinic wordt gehouden in de kantine van Geinoord. Klaiber en Nganioni blijken niet alleen prima voetballers te zijn, maar ook wel raad te weten met het presenteren van een quiz. En zo heeft de ochtend in Nieuwegein alles in zich waar het om gaat bij de OldStars: gezelligheid, samenzijn, sportiviteit.

Sport ID Nieuwegein heeft het provinciebezoek van FC Utrecht in Nieuwegein mogelijk gemaakt. De buurtsportcoaches Sander Tuitel en Dennis Boele hebben in samenwerking met diverse sportaanbieders een ochtend georganiseerd voor het 55+ beweegaanbod van Sport ID Nieuwegein. SV Geinoord Nieuwegein was gastheer van deze gezellige ochtend. De feestelijke opening werd verricht door de wedhouder van gemeente Nieuwegein: Johan Gadella en SV Geinoord voorzitter Hans van der Meijden.

Gadella gaf als vertegenwoordiging vanuit de gemeente Nieuwegein aan erg enthousiast te zijn over het initiatief: “De kracht van het spelletje, de uitstraling van FC Utrecht en de maatschappelijk functie van SV Geinoord in de wijk komen hier mooi samen. We hopen dat dit een mooi vervolg krijgt met de inzet van onze Buurtsportcoaches en Geinoord”. aldus de wethouder in zijn openingswoord.