Acht gemeenten in de provincie Utrecht werden deze week door FC Utrecht bezocht tijdens de eerste editie van het FC Utrecht en Zorg van de Zaak Provinciebezoek. Een verslag van het bezoek aan Bunnik.

Drie spelers – Rubio Rubin, Kevin Conboy en Darren Rosheuvel – en assistent-trainer Jean-Paul de Jong bezochten 21 maart het Woonzorgcentrum Bunnichem. De delegatie van FC Utrecht deed mee aan de dagelijkse activiteiten van de ouderen.

Omdat de ouderen op maandagochtend altijd koken, hielp Rubio Rubin deze ochtend ook bij het snijden van de worteltjes. En aangezien een bewegingsactiviteit ook in het dagprogramma van de ouderen stond, vertelde Jean-Paul de Jong aan de andere kant van de schuifpui nog even wat de regels waren van ‘paaltjesvoetbal’. Terwijl de oudjes in een kring zaten maakte hij ze duidelijk dat het toch zeker niet de bedoeling was dat de bal met de hand gestopt werd. “De volgende keer dat iemand de bal op zijn of haar hand krijgt, moet diegene een liedje zingen,” kondigde hij aan. Buurtsportcoach voor ouderen van BunnikBeweegt3, Mieke Hilhorst, vertelde lachend dat een paar minuten later iedereen aan het zingen was.

Na afloop werd niet alleen FC Utrecht supporter Rien van Gelderen uit Wijk bij Duurstede - bezoeker van het woonzorgcentrum -  verrast met een gesigneerd shirt; maar ook burgemeester Hans Martijn Ostendorp werd getrakteerd op een FC Utrecht-bezoek. Ostendorp werd in het gemeentehuis door de FC Utrecht delegatie uitgenodigd om een wedstrijd op de Bunnikside te komen bekijken.