Acht gemeenten in de provincie Utrecht werden deze week door FC Utrecht bezocht tijdens de eerste editie van het FC Utrecht en Zorg van de Zaak Provinciebezoek. Een verslag van het bezoek aan De Bilt.

‘Wat vind je lekkerder: wortel of chocoladetaart?’ Zomaar één van de vragen die de FC Utrecht-spelers Robbin Ruiter, Rodney Antwi en Tim Brinkman te verduren krijgen tijdens hun bezoek aan de Groen van Prinstererschool in De Bilt.

Groots ontvangst
Het trio is er, samen met onder anderen oud-speler Koos van Tamelen en fysiotherapeut Mark Rekers van FC Utrecht, maandagmorgen te gast. Zo’n honderd kinderen ontvangen het Utrechtse gezelschap, samen met schooldirecteur Eric Ippel, wethouder sport Madeleine Bakker en sportambtenaar Wim Tigelaar.

Sportief
En daarna? Je kent het wel. Foto’s, selfies, handtekeningen. Het hele rataplan. Leuk, absoluut. Maar er wordt ook gesport! Ruiter, Antwi en Brinkman sluiten zich aan bij de gymles van groep 8 van de basisschool in De Bilt. En ze treffen het, want er staan alleen maar oefeningen op het programma die met voetbal te maken hebben.

Alexandra verrast
Als kers op de taart rijdt de FC Utrecht-colonne door naar de plaatselijke Rabobank. Daar werkt supporter Alexandra, die volkomen wordt verrast door het bezoek van de voetballers van haar favoriete club. Ze krijgt een shirt met handtekeningen en een sjaal van FC Utrecht.