Met liefst 7-2 was Jong FC Utrecht vanavond (maandag) te sterk voor Jong Sparta Rotterdam. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht op voor een nabeschouwing op de zevenklapper.

Na acht minuten voetbal op Sportcomplex Zoudenbalch was de pot, toch zeker volgens sommigen op de tribune, al beslist. De stand: 2-0. En dan ook nog een man meer op het veld voor de ploeg die aan de leiding ging, Jong FC Utrecht. “Een begin als dit is niet te regisseren”, aldus Pronk. “Het loopt zo. Eindelijk maakten we eens snel een paar goals. Dat de wedstrijd zo begon, was voor ons natuurlijk heerlijk.”

Een snelle 3-0 volgde ook nog; prettig. Maar daarna gebeurde wat eerder dit seizoen ook al plaatsvond toen Jong Achilles’29 op bezoek kwam én met een man minder tegen een 3-0 achterstand aankeek in Utrecht: de thuisploeg draaide even wat minder, de bezoekers scoorden. “We waren even wat minder. Jong Sparta Rotterdam gaf steeds veel ruimte weg. Na de rust haalden we daar veel meer uit.”

En hoe. Uiteindelijk werd het dus 7-2. En dat tegen een team dat voor aanvang van de wedstrijd exact hetzelfde aantal punten had als Jong FC Utrecht. “Al hadden we ook met negen, tien doelpunten kunnen eindigen”, vond Pronk, die een aantal grote kansen in ogenschouw nam die niet werden benut. “Maar met een uitslag als deze ben ik natuurlijk wel tevreden. Een aantal spelers viel vandaag in positieve zin op. Ali Ulusoy bijvoorbeeld, die als linksback speelde. Dat is voor hem een niet alledaagse positie. Maar ook Darren Rosheuvel en Jelle de Lange. Na de rust hebben we geen kans meer weggegeven; kregen we alleen een doelpunt tegen uit een vrije trap. We stonden verdedigend heel goed.”

Amerikaans international Rubio Rubin maakte in het duel met Jong Sparta Rotterdam zijn rentree in wedstrijdverband. Ook al fijn, aldus Pronk. “Hij heeft sterk gespeeld”, aldus de oefenmeester. “En maakte een goede goal en een goede assist.”