Enkele dagen nadat Bart Ramselaar in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Jong Noorwegen zijn debuut maakte voor Jong Oranje, heeft ook Patrick Joosten voor het eerst zijn opwachting gemaakt in die ploeg. De aanvaller van FC Utrecht stond in de basis in het duel met Jong Servië, dat met 1-0 werd gewonnen.

De Graafschap-spits Vincent Vermeij maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, die in Spanje werd gespeeld. Joosten werd twintig minuten voor tijd vervangen door Dabney Dos Santos van AZ. Op dat moment kwam ook Ramselaar binnen de lijnen. Hij verving Danny Bakker van ADO Den Haag en schreef zodoende zijn tweede cap bij voor Jong Oranje.

Elders in Europa speelde Sébastien Haller met Jong Frankrijk tegen Jong Macedonië. De Fransen bleven steken op 1-1 tegen de Macedoniërs. Karim Loukili kwam in actie met Marokko Onder 20. Daarmee nam hij het op tegen Burkina Faso Onder 20, dat met 4-3 van de Marokkaanse ploeg won.