Hoewel de magere 0-1 uitslag anders doet vermoeden, verloor FC Utrecht O17 vrij kansloos van de leeftijdgenoten van Sparta Rotterdam. Door het kwalificatietoernooi van de Oranje dames in Rotterdam werd de uitwedstrijd tegen Sparta dit weekeinde op Zoudenbalch gespeeld. Utrecht creëerde zichzelf in 80 minuten slechts één honderd procent kans: spits Stijn Meijer kon alleen op Sparta keeper Kenny Lipman afgaan, maar had veel te veel tijd nodig om af te ronden en wellicht was afleggen op de meegelopen Mohamed Mallahi nog wel beter geweest. Hoe dan ook, de Rotterdamse defensie kon het doelpunt voorkomen. De rest van de wedstrijd had Sparta met name het middenveld in handen, Utrecht verloor daar bijna elk duel en daar waar dan nog wel eens een Utrechter als winnaar tevoorschijn kwam was de voortzetting naar de voorste linie of onvoldoende, of was men voorin de bal al meteen weer kwijt. Omdat de achterhoede van de Utrechters de zaakjes meestal wel op orde had, kon Sparta, ondanks dat zij dus vaak de overheersende partij waren, ook weinig creëren. En daar waar Sparta nog wel eens een gaatje vond, vonden zij een uitstekende Utrechtse doelman Menno Vink op hun weg. Er was dan ook zwak verdedigen aan de Utrechtse linkerkant en onvoldoende ingrijpen bij de tweede paal voor nodig om de Spartanen op een 1-0 voorsprong te laten komen. Anh Nguyen was de Rotterdamse doelpuntenmaker.

Trainer Ruud Heus bracht in het laatste deel van de wedstrijd een extra spits binnen de lijnen en schoof ook nog een verdediger door, maar Sparta hield simpel stand en gaf niets weg. Tot overmaat van ramp verloor Utrecht ook nog aanvoerder Nadir Achahbar die ongelukkig ten val kwam en ogenschijnlijk daar een polsbreuk aan overhield. Heus was dan ook niet blij: “We zitten even in de hoek waar de klappen vallen. Khalid Khajouli twee weken geleden naar het ziekenhuis, nu zijn we Nadir voor de rest van het seizoen waarschijnlijk kwijt en vandaag was centrumverdediger Cas Odenthal ook nog eens ziek. Daarnaast spits Nick Venema naar O19 doorgeschoven, goed voor hem natuurlijk, maar voor ons was hij met zijn scorend vermogen erg belangrijk. Neemt niet weg dat de vervangers nu de kans krijgen en het moeten laten zien. Dat heb ik echter vandaag veel te weinig gezien en als de sterkhouders van het team het deze keer ook laten afweten dan wordt het een moeilijk verhaal. Sparta was vandaag aan de bal duidelijk de betere ploeg en zij verdienden de overwinning. Wij moeten de komende weken aan de slag om het tij te keren. Er is nog voldoende kwaliteit om het beter te gaan doen.”

 Scoreverloop:

“43  0-1  Anh Nguyen

 Opstelling FC Utrecht O17: Menno Vink, Sylian Mokono (“41 Reluño Pinas), Tommy St. Jago, Nadir Achahbar (“70 Mohamed El Ghzaoui), Gabriel Culhaci, Jasper Beekhuis, Ali Turksoy (“57 Dereck Darkwa), Mounir Mounji, Mohamed Mallahi, Stijn Meijer, Abdelmalik Hemmet (“57 Tom Rutten).

meer foto's op www.rij13sportfotografie.nl