En weer zat het venijn voor FC Utrecht O19 in de staart. In een van beide kanten uiterst matige wedstrijd trokken de Alkmaarders aan het langste einde door een late goal in de 88e minuut. Doordat de Utrechtse verdediging, ondanks de 2 reddingen van doelman Nijhuis, de bal onvoldoende kon wegwerken viel deze voor de voeten van Ferdy Druijf. Hij aarzelde niet en liet Thijmen Nijhuis kansloos. Over de wedstrijd zelf valt niet veel te melden. De slechte kwaliteit van de grasmat speelde beide ploegen in de kaart. Het vertoonde spel was er mede het gevolg van. "Weinig verheffend" was er aan beide kanten te beluisteren. In het 1e gedeelte van de wedstrijd waren er twee kansen voor de thuisploeg en één voor de bezoekers te turven. Daarmee werd het aanwezige publiek inderdaad niet echt verwend.

In de 2e helft was het niet veel beter. Zij die de waterige kou trotseerden zagen een aantal nét-niet situaties, over en weer. En in de slotfase was er ook nog een levensgrote kans voor de thuisploeg te noteren. Maar jammer genoeg kon Virgil Smith niet goed genoeg afdrukken en bleef de hatelijke 0-0 op het scorebord staan. Tot die 88e minuut dus. "De druiven zijn zuur, om er maar eens een oneliner uit te gooien" aldus trainer Robert Wijnands. "Vandaag verdienden geen van beide ploegen de overwinning. Dat AZ er met de volle buit vandoor gaat is heel teleurstellend, maar wel de realiteit. Voor hun zijn het gevonden punten. Ik baal hier enorm van. Wij waren op de momenten dat het er om ging niet meedogenloos genoeg, zoals bijvoorbeeld in de slotfase van de wedstrijd. Zouden we dat wel zijn geweest dan trek je de overwinning over de streep en hou je de punten hier. Dat was dan ook niet verdiend geweest, maar dat is dan maar zo. Nu staan we met lege handen."

Volgende weekend is de ploeg vrij. Op zaterdag 2 april wordt de competitie voortgezet met de thuiswedstrijd tegen Feijenoord O19. In de uitwedstrijd lieten de Utrechters in blessuretijd de overwinning uit handen glippen door een late gelijkmaker van de Rotterdammers toe te staan. De wedstrijd begint om 14.30 uur en de toegang is gratis.

FC Utrecht O19 - AZ O19 0-1
88. 0-1 Ferdy Druijf