IkPas begint vandaag! Als je meedoet aan IkPas, ga je voor een reeks van dertig alcoholvrije dagen. De FC Utrecht-spelers Bart Ramselaar en Mark van der Maarel zijn ambassadeur van het initiatief.

Supporterscoördinator Robert Junier van FC Utrecht doet ook mee. Hij drinkt zijn colaatje light in maart zonder wodka. Opa’s en oma’s eten enkel nog de slagroom van hun advocaatje. Waarom? Ze willen allemaal fris de lente in. Een maandje detoxen en het jaar goed beginnen!

Een jaar geleden deed Junier ook mee aan IkPas. Het is hem uitstekend bevallen. “Drinken wordt voor mij vaak automatisch gekoppeld aan een ongezonde leefstijl. Dertig of meer alcoholvrije dagen helpen mij gezonder en bewuster te leven. Vorig jaar merkte ik al hoe verfrissend het werkt. Ik voelde me veel energieker, veel meer uitgerust”, zegt FC Utrecht’s Supporterscoördinator.

Doe vanaf dinsdag ook mee aan IkPas! En neem een maand lang geen vanzelfsprekend wijntje meer bij het eten, geen biertje na het voetballen; maar ben net als Bart Ramselaar, Mark van der Maarel en Robert Junier alcoholvrij!

IkPas is een initiatief van de gezamenlijke Gemeentelijke Gezondheidsdiensten en instellingen voor verslavingszorg Nederland, het Trimbos instituut en de Hogeschool Windesheim. “Het is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet”, zegt Junier. “Ik daag en nodig supporters van de club uit: doe ook mee en ervaar het zelf!” 

Doe mee, meld je aan via IkPas.nl!