FC Utrecht behaalde vanmiddag een verdiende overwinning op Vitesse O19. Op Papendal werd het 1-3 voor de Rood-Witten met 2 doelpunten van Louk Dekkers en 1 van Nick Venema. De start was voortvarend want al na 7 minuten wist Dekkers, weliswaar via Vitesse doelman Bilal Bayazit maar toch, het net te vinden. Hij reageerde attent op een vrije trap van Virgil Smith door voorbij de 2e paal de bal hard en laag weer terug in het doelgebied te spelen. En binnen een kwartier was de score verdubbeld. Verantwoordelijke man: Louk Dekkers. Nu vanaf de rechterkant opgekomen en met een strak schot in de lange hoek werd Bayazit weer verschalkt. Dat was genieten geblazen.

Het was in de eerste helft sowieso een open pot voetbal. Zowel Vitesse als FC Utrecht verstopte zich niet, waardoor het aantrekkelijk was om naar te kijken. Met regelmaat doken Utrechtse aanvallers op voor het Arnhemse doel. En in de omschakeling waren het de Arnhemmers die probeerden de rollen om te draaien. Maar dat ging hen niet goed genoeg af, want als het er écht om ging spannen stond de Utrechtse verdediging inclusief doelman Thijmen Nijhuis als een huis. Zoals vlak voor het rustsignaal, toen Vitesse gevaarlijk uitkwam. Een Utrechtse vrije trap werd afgeslagen en binnen no time stonden de Arnhemmers aan de andere kant bij Nijhuis. Maar samen met Tijn Wicherink maakte de doelman het gevaar onschadelijk.

Beide ploegen verschenen na de pauze en met een 0-2 stand weer aan de aftrap. De thuisploeg had 2 frisse krachten ingebracht, de gasten niet. Maar ook met de 2 wissels in de ploeg kon Vitesse de ban niet breken. Daarvoor stond het bij de Utrechters te goed. Sterker nog, de stand werd in de 73e minuut nog comfortabeler voor de bezoekers. Nick Venema, altijd scherp op het meepikken van een doelpunt, schoot vanaf de rand 16 meter de bal feilloos in de kruising, daarmee zijn ploeg op rozen zettend. Doelman Bayazit moest het antwoord weer schuldig blijven. Maar toch kwam Vitesse nog aan scoren toe. Ze maakten in de 80e minuut dankbaar gebruik van balverlies voorin en een rommelig moment achterin. Daar kon zelfs doelman Nijhuis niets aan doen. Voor de thuisploeg het sein om gas bij te geven. Immers, in de afgelopen 2 wedstrijden wisten zij steeds een achterstand in een gelijkspel om te buigen, dus waarom zou dat nu niet kunnen? De druk werd opgevoerd, maar de Utrechters hielden achterin gewoon stand. Daarbij mag gezegd worden dat Thijmen Nijhuis zijn ploeg 2-3 keer met geweldige reflexen in de wedstrijd heeft gehouden.

Dus kon trainer Robert Wijnands, na 3 gelijke spelen op rij (Ajax O19, Feyenoord O19 en PSV O19) met zijn ploeg vandaag als overwinnaar van het veld stappen. Een tevreden trainer, zo bleek in de nababbel:
"Vitesse ligt ons wel, geloof ik. En voetballend gaan wij steeds beter. Uit de laatste 4 wedstrijden (waarvan drie in één week) hebben wij 6 punten gehaald. Dat hadden er eigenlijk 2 meer moeten zijn omdat Feyenoord vorige week in de 93e minuut alsnog langszij kwam. Dat doet nog wel een beetje zeer, maar goed. Met een door blessures relatief kleine groep zo'n resultaat halen, dat staat toch wel goed. Ik heb vandaag prima goals gezien en een ploeg die na het doelpunt van Vitesse het hoofd erbij heeft gehouden en de wedstrijd winnend over de streep heeft getrokken. Ik kan hier wel van genieten!"

Zijn ploeg klom met deze overwinning naar de 4e plek in de ranglijst, waar Ajax met 13 punten de leiding heeft, gevolgd door AZ (12) en PSV. De Eindhovenaren hebben hetzelfde aantal punten (10), maar een net iets beter doelsaldo (+3) dan de Utrechters (+2). Maar de onderlinge verschillen zijn zo klein, dat dit volgende week zo maar helemaal anders kan zijn. Voor FC Utrecht O19 staat dan de uitwedstrijd bij het Tilburgse Willem II O19 op het programma. PSV O19 gaat dan op bezoek bij Feyenoord O19.

Vitesse O19 - FC Utrecht O19 1-3
07. 0-1 Louk Dekkers
15. 0-2 Louk Dekkers
73. 0-3 Nick Venema
80. 1-3 Kai Koreniuk