Voorafgaand aan de op vrijdag 18 maart gespeelde wedstrijd FC Utrecht-Excelsior is een overeenkomst tussen FC Utrecht en IJsselmeervogels getekend. IJsselmeervogels behoort tot een elite van elf Ster-amateurclubs, waarmee FC Utrecht een intensief samenwerkingsverband is aangegaan.

FC Utrecht is heel erg blij met deze samenwerking en hoopt hiermee een win-win situatie te creëren voor beide verenigingen. Hoofd jeugdopleiding Henny Lee is verguld “Het feit dat we naast de goede samenwerkingen die we hebben met aansprekende clubs uit de regio, hebben we ook nu een samenwerking kunnen aangaan met in potentie een van de beste amateurclubs van Nederland. Hierbij creëren we een win-win-situatie waarbij wij enerzijds IJsselmeervogels gaan helpen met het doorontwikkelen van haar jeugdopleiding, waarbij FC Utrecht op zoek is naar jeugdigen talenten uit onze regio. Hierbij kunnen we elkaar versterken en naar de toekomst naar een hoger niveau tillen.”

Ook IJsselmeervogels juicht de samenwerking erg toe. In de afgelopen jaren heeft de club flinke stappen gezet in de jeugdopleiding. Hoofd opleidingen Ruud van de Geest: “Er is binnen IJsselmeervogels de laatste jaren specifiek aandacht gelegd op techniek in de onderbouw en op gerichte talentenbegeleiding in de bovenbouw tot en met het eerste elftal. Onze ambitie is meer jeugd in het eerste elftal en daarvoor is het belangrijk om de jeugdopleiding een impuls te geven. Dit doen we enerzijds met het toetsen van onze opleiding aan het Kwaliteits- en Performance-programma van de KNVB en anderzijds door deze samenwerking met FC Utrecht.”

“Met de beoogde langdurige samenwerking kan FC Utrecht de opleiding van de club gaan ondersteunen in onder meer de ontwikkeling van onze trainers/leider, kennisdeling op technisch vlak, clinics en inzet van jeugdtrainers van FC Utrecht. Op hun beurt heeft FC Utrecht met deze samenwerking nog meer zicht op talentvolle spelers in onze regio. Op die manier versterk je elkaar.”

RAC
RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland is een samenwerkingsverband tussen regionale amateurclubs en FC Utrecht. Het project heeft als doel om talentvolle spelers op te sporen en te selecteren voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. Daar kunnen de talenten zich verder ontwikkelen in een professionele omgeving. Alles met het doel om later door te stromen naar het eerste elftal van FC Utrecht. Daarnaast biedt FC Utrecht ondersteuning aan op gebied van Themabijeenkomsten, FC Utrecht on Tour en het gebruik van het kenniscentrum.