Bunnik, De Bilt, Houten, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Vianen, Zeist. FC Utrecht was er, afgelopen maandag. Tijdens het eerste FC Utrecht en Zorg van de Zaak Provinciebezoek trokken alle spelers, trainers en medewerkers van de club de provincie in om jong en oud te bezoeken.

Zo gingen onder anderen Yassin Ayoub, Nacer Barazite en Sofyan Amrabat op bezoek bij basisschool Het Schateiland in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De drie FC Utrecht-spelers van Marokkaanse origine gingen daar de dialoog aan met kinderen en ouders over opvoeding, educatie, gezond leven en sporten. Het leverde mooie ontmoetingen en openhartige gesprekken op.

In Bunnik waren onder anderen Kevin Conboy, Darren Rosheuvel en assistent-trainer Jean-Paul de Jong van de partij bij Woonzorgcentrum Bunnichem. Daar sneed Rosheuvel met één van de bewoonsters de worteltjes klein en speelde Conboy een potje kringvoetbal met de bewoners van het woonzorgcentrum in Bunnik. Rubio Rubin had er een ontmoeting met een 101-jarige FC Utrecht-liefhebster. 

Veel meer bijzondere verhalen en foto’s van het FC Utrecht en Zorg van de Zaak Provinciebezoek lees en zie je de komende dagen op FCUtrecht.nl. Alvast enkele Tweets om een indruk te krijgen: