Jong FC Utrecht legde vanavond (maandag) Jong FC Twente over de knie. Dankzij doelpunten van Karim Loukili en Ruud Boymans wonnen de Utrechters in Hengelo met 0-2. FCUtrecht.nl sprak trainer/coach Robin Pronk na afloop van de driepunter in de catacomben van het Fanny Blankers-Koen Stadion.

“We hadden het vrij goed staan”, begon Pronk zijn nababbel optimistisch. “We waren goed voorbereid.”

Miraculeus
De talenten uit de Domstad scoorden in speelminuut 66 en 68. “Dat ging snel, nadat Jong FC Twente even daarvoor twee keer gevaarlijk was geweest”, aldus Pronk. “De 0-1, uit een vrije trap, was lekker. Fijn dat we op die manier scoorden. Voetballend lukte het tot dat moment niet. Ook omdat er een bal van de lijn werd gehaald en hun keeper (Sonny Stevens, red.) miraculeuze reddingen verrichtte.”

‘Doelsaldo ook belangrijk’
Eenmaal een 0-2 voorsprong genietend - Ruud Boymans kopte na de mooie vrije trap van Karim Loukili de tweede treffer binnen - kregen de Utrechters nog een aantal grote kansen. “We hadden vier, vijf doelpunten moeten maken vanavond. Het doelsaldo is ook belangrijk”, zei Pronk, doelend op het feit dat de verschillen klein zijn in de Beloftencompetitie.

Hardeveld en Janssen
“Er stond een team vandaag, er werd goed gespeeld en het was fijn dat Jeff Hardeveld en Willem Janssen de speelminuten konden maken die voor hun herstel belangrijk zijn”, vervolgde Pronk. “We spelen de drie volgende competitiewedstrijden thuis. Twee partijen daarvan zijn tegen directe concurrenten: Jong FC Groningen en Jong Sparta Rotterdam. We gaan een interessant einde van het seizoen tegemoet.”