FC Utrecht won tot nu toe één keer in een Eredivisieuitwedstrijd van SC Cambuur. Dat was op 23 mei 1993. Jack de Gier opende toen de score namens de Friezen (1-0), maar Jan Oosterhuis en Patrick Hondeveld zorgden ervoor dat de volle buit mee terug naar de Domstad ging: 1-2.

Eerder dit seizoen eindigde het treffen met de ploeg uit Leeuwarden in 3-3. Namens FC Utrecht scoorden Willem Janssen (2) en Nacer Barazite toen, op 26 september 2015. Bartholomew Ogbeche (2) en Sander van de Streek deden namens de geel-blauwen het net bollen in Stadion Galgenwaard.

Van de Streek scoorde een klein jaar geleden bij SC Cambuur - FC Utrecht ook al namens het team uit Leeuwarden. Dat deden toen, op 14 maart 2015, ook Erik Bakker en Mikhail Rosheuvel. Edouard Duplan maakte de enige Utrechtse goal van die dag: 3-1.

Doelpunten vielen er tijdens de laatste drie Eredivisiesspeelrondes in de vrijdagavondwedstrijd trouwens niet.

SC Cambuur incasseerde dit seizoen achttien treffers uit standaardsituaties. Meer dan elke andere Eredivisieclub.

FC Utrecht scoorde dit seizoen zeventien keer uit standaardsituaties. Meer dan elke andere Eredivisieclub.

Een opvallende statistiek: geen enkele club kreeg meer strafschoppen mee dit seizoen dan FC Utrecht: zes. Geen enkele club kreeg meer strafschoppen tegen dit seizoen dan SC Cambuur: zeven. Maar in de afgelopen elf wedstrijden kreeg FC Utrecht geen penalty mee en kreeg SC Cambuur geen penalty tegen.

Mark van der Maarel kan in het uitduel met SC Cambuur zijn 150ste Eredivisiewedstrijd spelen voor FC Utrecht.

FC Utrecht-verdediger Chris Kum staat op scherp.