Fouten nekken FC Utrecht O17

28 februari 2016
Na een gelijkopgaande eerste helft sloegen de gasten na rust toe.

Een strijdbaar FCU O17 heeft tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord de drie punten niet in eigen huis kunnen houden. Na een gelijk opgaande eerste helft, profiteerden de gemakkelijker combinerende Rotterdammers optimaal van de fouten die de Utrechters in de tweede helft maakten en wonnen verdiend met 1-3.

Omdat FCU topscorer Nick Venema doorgeschoven is naar FCU O19 moest FCU het nu doen met 4 eerste jaars, waarvan twee in de voorhoede, daar waar Feyenoord over een ervarener ploeg kon beschikken. Dat kon je zoals gezegd in de eerste helft niet echt merken. Utrecht leverde zoals te doen gebruikelijk veel strijd en zo af en toe leverde het prima aanvallen af en zette Feyenoord daar waar het kon onder druk. Desondanks kwam Utrecht na ruim twintig minuten spelen op achterstand. Een vrije trap werd door de kopsterke Rotterdamse spits Dylan Vente voor het doel gekopt en Utrecht speler Ali Turksoy werkte de bal ongelukkig in eigen doel. Utrecht was er niet echt door aangeslagen en kreeg al snel loon naar werken, toen aanvoerder Nadir Achahbar een vrije trap prima achter Feyenoord keeper Elber Evora schoot. Met deze 1-1 stand werd de rust bereid, en liet trainer Ruud Heus daarin zijn spelers weten dat er daadwerkelijk mogelijkheden op meer waren.

Utrecht kreeg het na rust echter moeilijker, balbezit was vaak van korte duur en er werden teveel fouten gemaakt, waardoor Feyenoord kansen kreeg. Eerst bracht de paal nog redding en ook kon Utrecht keeper Menno Vink zich onderscheiden in een 1:1 situatie. Maar na een kwartier was ook hij kansloos toen een voorzet door de Utrecht verdediging onbedoeld voor de voeten van Achraf El Bouchetaoui werd gekopt. Utrecht ging zo’n kwartier voor tijd achterin 1:1 spelen om toch nog een punt uit de strijd mee te nemen. Dat ging al snel mis. Tahith Chong profiteerde van de geboden ruimte en besliste de wedstrijd definitief in het voordeel van Feyenoord. Trainer Ruud Heus was na afloop met name over de tweede helft niet tevreden, maar realiseerde zich ook dat hij met zijn jonge ploeg nu weer in een nieuwe fase zit: “Over de eerste helft ben ik meer dan tevreden. Maar in de tweede helft maakten we echt domme fouten en waren heel onrustig in balbezit en, ja, dan kun je zo’n wedstrijd niet winnen. Natuurlijk besef ik me dat we met een aantal nieuwe jongens spelen en dan zit je weer in een ontwikkelfase, waar de opleiding bewust voor kiest. Dus moeten we trots zijn dat we in de kampioenspoule zitten, want voor de opleiding van spelers zijn dit soort potjes echt heel leerzaam.”

 Scoreverloop:

“23  0-1 Ali Turksoy (eigen doelpunt)

“28  1-1 Nadir Achahbar

“55  1-2 Achraf El Bouchataoui

“73  1-3 Tahith Chong

Opstelling FC Utrecht O17: Menno Vink, Tommy St. Jago, Cas Odenthal (“76 Sylian Mokono), Nadir Achahbar, Gabriel Culhaci, Jasper Beekhuis (“78 Reluño Pinas), Mounir Mounji (“60 Abdelmalik Hemmet), Ali Turksoy, Mohamed Mallahi, Dereck Darkwa, Stijn Meijer.