Vitesse B1 nam afgelopen zaterdag de volle drie punten mee naar Arnhem. Tegenstander FC Utrecht O17 deed zich daarmee ernstig tekort. Praktisch de gehele wedstrijd waren de mannen van trainer Ruud Heus de bovenliggende partij, maar zij waren zeker in de laatste fase erg slordig. En de kansen die er zeker zijn geweest  wist FCU niet te verzilveren. Op die ene mooie goal dan na van Nick Venema, die een mooie aanval en een dito voorzet van Mohamed Mallahi verzilverde. Dat was aan het begin van de tweede helft en dus nog voldoende tijd, zou je zeggen, om de in de eerste helft opgelopen 0-2 achterstand goed te maken. Maar hoe hard de ploeg ook werkte, de verdiende gelijkmaker kwam er niet. Met name aanvoerder Nadir Achahbar speelde een ongelukkige eerste helft, bij de 0-1 verzuimde hij op de achterlijn in te grijpen waardoor de ongedekte Luuk Pelkman de daarop volgende voorzet onder Utrecht keeper Menno Vink kon doorschieten. En vlak voor rust veroorzaakte hij een onnodige overtreding, waarna Vitesse middenvelder Patrick Vroegh de toegekende vrije trap met een boog over de Utrechtse muur in de kruising schoot.

Meer kansen kreeg Vitesse niet, waarbij de Arnhemmers zeker in de tweede helft nauwelijks meer in de buurt van het Utrechtse doel wisten te komen. Het bleek uiteindelijk wel goed genoeg voor de overwinning. Trainer Heus was zichtbaar teleurgesteld, en reageerde na afloop wat gelaten mede doordat Utrecht middenvelder Khalid Khajouli onwel werd en hulp van de ambulance moest worden ingeschakeld: “We hadden vandaag een goede stap kunnen zetten om in de subtop aan te haken. We waren echter heel slordig in de afronding en doordat je dan zulke fouten maakt, geef je de wedstrijd eigenlijk weg tegen een mindere tegenstander die eigenlijk geen recht had op een overwinning. Willen we volgende week tegen Feyenoord een goed resultaat halen dan moeten in ieder geval die fouten eruit.”

De wedstrijd tegen Feyenoord begint volgende week op Zoudenbalch kent een gewijzigde aanvangstijd en begint nu om 14.00 uur.

En natuurlijk hopen we vanuit de spelersgroep en de staf op een spoedig herstel voor Khalid.

“09  0-1  Luuk Pelkman

“38  0-2  Patrick Vroegh

“49  1-2 Nick Venema

Opstelling FC Utrecht O17:  Menno Vink, Tommy St. Jago (“65 Marvin Renfurm), Cas Odenthal, Nadir Achahbar, Gabriel Culhaci, Jasper Beekhuis (“60 Dereck Darkwa), Mounir Mounji, Khalid Khajouli (“78 Anass Laarej), Mohamed Mallahi, Nick Venema, Abdelmalik Hemmet (“52 Stijn Meijer).