De derde FC Utrecht-documentaire van dit seizoen gaat vanavond (dinsdag) in premiere. Die avond is ‘John van Loen, Utrechtse ABC-voetballer’ voor het eerst op FOX Sports te zien.

Van Loen werd op 4 februari 1965 geboren in Utrecht en brak bij de plaatselijke FC door in het betaalde voetbal. De lange spits scoorde het winnende doelpunt namens de ploeg uit de Domstad in de bekerfinale van 1985.

Maar hij pakte ook prijzen met Feyenoord en Anderlecht. “Niet slecht, voor een ABC-voetballer uit Utrecht”, aldus de hoofdrolspeler, die zeven keer uitkwam voor het Nederlands Elftal.

Van Loen speelde voor FC Utrecht, Roda JC, RSC Anderlecht, Ajax, Feyenoord, Sanfrecce Hiroshima en APOEL Nicosia en kreeg bijnamen als Rooie, De Vuurtoren en Lantaarnpaal. In ‘John van Loen, Utrechtse ABC-voetballer’ het verhaal van de no-nonsense Utrechter.

De documentaire, die in opdracht van FC Utrecht door RTV Utrecht werd gemaakt, is deze week diverse keren te zien op FOX Sports. Vanavond (dinsdag) om 19.30 uur en 22.00 uur op FOX Sports 1 en om 23.00 uur op FOX Sports 5. Woensdag op FOX Sports 5 om 18.00 uur, donderdag op FOX Sports 3 om 22.00 uur en om 23.00 uur op FOX Sports 5. Zaterdag is de docu te zien op FOX Sports 1 om 23.30 uur. Om 20.30 uur op FOX Sports 3 begint de uitzending op zondag.

Een voorproefje: