In de eerste oefenwedstrijd van de tweede helft van dit seizoen was FC Utrecht vanmiddag (zaterdag) een maatje te groot voor FC Volendam. De Jupiler League-ploeg werd door de Utrechters met 5-1 verslagen. FCUtrecht.nl beschouwde met trainer/coach Erik ten Hag op Sportcomplex Zoudenbalch na op het treffen met de Volendammers.

“We troffen vandaag een heel aanvallend ingestelde tegenstander, die volle bak druk vooruit gaf. Daar moesten we onderuit zien te spelen”, begon Ten Hag zijn nababbel langs de lijn van het veld van Zoudenbalch. “De 1-0 was een heel goede goal. Een mooie individuele actie van Andreas Ludwig, die het vervolgens ook bekwaam afrondt”, aldus de oefenmeester.

Ten Hag zag hoe Ludwig ook de contouren van 2-0 op het voetbaldoek schilderde. “Die goal begon bij Andreas, die een goede steekbal gaf, waarna Seb (Sébastien Haller, red.) het goed afrondde. Een uitstekend uitgespeelde goal.”

FC Volendam kwam nog wel terug tot 2-1. “Een slordigheidsfoutje”, aldus Ten Hag. “Na de eerste trainingsweek van de tweede seizoenshelft kan dat gebeuren. Ik vond dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld”, aldus de oefenmeester die na de break via goals van Yassin Ayoub, nogmaals Haller en Ruud Boymans zijn team de voorsprong zag uitbouwen tot 5-1.

Het duel met de Volendammers kwam voor FC Utrecht direct na een trainingskamp in het Overijsselse De Lutte. Dat was een goed kamp, zei Ten Hag. “In Overijssel hebben we uitstekend kunnen trainen en alternatieve activiteiten ondernomen. Die verliepen in een ontspannen sfeer. Je merkt het positivisme, dat zie je ook vandaag weer terug in de wedstrijdbeleving. De ploeg straalt plezier uit.”

Eén van de spelers die binnen de lijnen kwam: Giovanni Troupée. Eerstejaars A-junior nog. Maar al mee op trainingskamp met het eerste team en nu een invalbeurt in het vlaggenschip. "Giovanni is een jongen voor de toekomst", zegt Ten Hag. "Deze kans heeft hij afgedwongen. Hij bevestigt waarom hij is meegenomen op trainingskamp. De komende tijd is het voor hem de uitdaging dichter bij de selectie te komen, te werken aan zijn tekortkomingen. Het gat dichten."