Jong FC Utrecht en Jong AZ hebben vanavond (maandag) de punten gedeeld. Op Sportcomplex Zoudenbalch eindigde de partij uit de beloftencompetitie in 2-2.

Eind november van het afgelopen jaar spelen Jong FC Utrecht en Jong AZ tegen elkaar en eindigt de partij in 1-1. Maar die uitslag wordt geschrapt, want er staat een speler op het wedstrijdformulier die daar niet op mag staan en dus moeten beide ploegen op herhaling. Een maand of twee verder is het aantal doelpunten verdubbeld, maar de verhouding wederom in evenwicht (2-2).

Twee keer Antwi
Na een dik halfuur spelen heeft het er evenwel veel van weg dat de replay Jong FC Utrecht meer gaat opleveren dan de eerste editie van het onderlinge treffen. Want op dat moment staat het team van trainer/coach Robin Pronk met 2-0 voor. Beide doelpunten worden gemaakt door Rodney Antwi en verdienen het predikaat ‘uitstekend’.

Beauty
Het eerste doelpunt komt tot stand over links. Karim Loukili rukt over die flank op en legt de bal breed. Daar wordt het speeltuig aangenomen door Sylla Sow, wiens doelpoging vervolgens wordt gekraakt. De bal belandt voor de voeten van Antwi, die met links de bal prachtig in de bovenhoek rammelt. Nick Olij, die een prima partij keept, is in dit geval machteloos (1-0).

Mooie marge
Dat is de Alkmaarse sluitpost ook na 34 minuten voetbal op Zoudenbalch, wanneer de bal opnieuw in Antwi’s bezit is. De rappe Jong FC Utrecht-speler haalt uit en schiet de bal via de binnenkant van de paal, mooi binnen. Het staat dan, ondanks het feit dat Jong AZ de meeste kansen krijgt, 2-0 voor de Domstedelingen.

Tankovic heeft het laatste woord
Na de break verdwijnt die voorsprong. Snel na de rust profiteert Zweeds international Muamer Tankovic van niet een niet al te doortastend optreden van de Utrechtse defensie (2-1) en een kwartier voor tijd staat de Scandinaviër precies op de juiste plek voor de rebound van een schot van Achille Vaarnold. Van dichtbij laat hij Filip Bednarek kansloos en bepaalt hij de eindstand op 2-2.

Jong FC Utrecht - Jong AZ 2-2 (2-0)
20. Rodney Antwi 1-0
35. Rodney Antwi 2-0
47. Muamer Tankovic 2-1
76. Muamer Tankovic 2-2

Gele kaart: Muamer Tankovic (Jong AZ).

Rode kaart: 90. Pantelis Hatzidiakos (Jong AZ, twee keer geel).

Toeschouwers: 400.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Filip Bednarek; Giovanni Troupée, Myenty Abena, Jelle de Lange, Robin de Jong; Nassir El Aissati (66. Erwin de Groot), Rodney Antwi (85. Mitchell van Rooijen), Darren Rosheuvel, Karim Loukili (71. Hamza Boukhari); Sylla Sow, Issa Kallon.

Opstelling Jong AZ:
Nick Olij; Levi Opdam, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Spierings, Guus Jan van Weerdenburg (71. Nick Doodeman); Thom Haye, Thomas Ouwejan, Robert Mühren (60. Jeremy Helmer); James Efmorfidis, Achille Vaarnold, Muamer Tankovic.