Jong FC Utrecht speelde vanavond (maandag) met 2-2 gelijk tegen Jong AZ. FCUtrecht.nl zocht na afloop van het duel met de Alkmaarders trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht op in de catacomben van Sportcomplex Zoudenbalch voor een terugblik op de competitiepartij.

Je staat bij rust met 2-0 voor, maar aan het einde van de rit is het 2-2. Kun je dan happy zijn? Lastig, geeft oefenmeester Pronk van de beloftenploeg van FC Utrecht toe na de remise tegen Jong AZ. “Met een ruststand van 2-0 is het lastig tevreden te zijn met een 2-2 uitslag, maar die geeft wél de verhouding tussen beide ploegen weer. Zo reëel moet je zijn”, aldus Pronk.

Zijn team ging na een dik half uur spelen met 2-0 aan de leiding tegen het nochtans goed voetballende Jong AZ. “Dat waren twee uitstekende goals”, vat Pronk de twee treffers van Rodney Antwi treffend samen. De oefenmeester liet zijn team in een 4-4-2-formatie aantreden, anders dan gebruikelijk. “Het is een bewuste keuze om de jongens in deze situatie te brengen; eentje die ze bij het eerste elftal ook kunnen verwachten. Het is iets dat de ploeg onder de knie moet krijgen, daarom ook hebben we vandaag geen lange fase de controle gehad, maar slechts kortere momenten. Tegen een goede tegenstander, laten we dat niet vergeten. De twee teams waren aan elkaar gewaagd.”

En dat bleek dus ook uit het scorebord, na negentig minuten: 2-2. “Dit was voor ons een extra kans op méér”, zei Pronk, wiens ploeg de eerder dit seizoen in 1-1 geëindigde pot tegen Jong AZ moest overspelen omdat er in dat duel een speler op het wedstrijdformulier stond die daarop niet had mogen staan. “Die kans op meer hebben beide ploegen vandaag niet gepakt.”