Over iets meer dan een week begint voor FC Utrecht de tweede helft van het Eredivisieseizoen. De ploeg is nu op trainingskamp in De Lutte. FCUtrecht.nl maakte van de gelegenheid gebruik om met verdediger Chris Kum de voorbije maanden én hetgeen de toekomst te brengen heeft door te nemen.

Het klinkt mooier dan het was: Chris Kum verloor voor de winterstop maar één wedstrijd. Maar hij speelde er ook maar in zeven stuks mee; een aantal dat zonder de enkel- en bovenbeenklachten die hem parten speelden, misschien wel een stuk hoger had geweest. “Ik draaide een goede voorbereiding, veroverde een basisplaats”, zegt hij vanuit het hotel in De Lutte, waar FC Utrecht momenteel vertoeft. “Maar tijdens de derde competitiewedstrijd van het seizoen, uit tegen ADO Den Haag, kreeg ik van oud-teamgenoot Edouard Duplan een schop op mijn enkel. Ik verzwikte ‘m, was daar een paar weken mee zoet. Een paar dagen nadat ik weer meetrainde, kreeg ik een bovenbeenblessure. Tsja, daar ben je wel eventjes mee zoet.”

“Daar word je niet blij van”, is de conclusie van Kum, die pas tijdens de veertiende speelronde van het seizoen weer Eredivisiespeelminuten maakte. “Dat ik de nodige wedstrijden heb moeten missen, is natuurlijk balen. Maar eenmaal fit heb ik na één wedstrijd bij de beloften me weer in de wedstrijdselectie geknokt en snel daarna ook weer in de basis”, stippelt Kum de stijgende lijn uit.

“Ik ben positief”, vertelt hij, kijkend naar de tweede helft van de jaargang. “We hebben de laatste wedstrijden aardig gespeeld. Van Ajax gewonnen, onder meer. Lekker. We waren stabiel. Zelfs met tien man hebben we het een paar keer goed uitgespeeld. Als we deze lijn kunnen doortrekken en geconcentreerd blijven, kan dit een heel mooi seizoen worden.”

Op de competitie doelt Kum, met die uitspraak. FC Utrecht is bovendien al doorgedrongen tot de kwartfinale van de KNVB Beker. “De eerste drie bekerwedstrijden hebben we goed gewonnen”, vindt de verdediger. “Hoe dichter je komt bij de finale, des te gretiger je als speler en spelersgroep wordt. We staan in de kwartfinale. Naar die wedstrijd, uit tegen PSV, kijken we als groep al uit. Een lastige loting? Natuurlijk. Maar het cliché is wel waar: als je de beker wilt winnen, moet je in dit geval dus ook gewoon uit bij PSV winnen. Een mooie uitdaging.”