Het principe – gezellig met je klas- en schoolgenoten een middagje naar Stadion Galgenwaard voor een thuiswedstrijd van FC Utrecht – is simpel. De animo? Overweldigend, welhaast. Ruim vijfduizend kids zijn zondagmiddag van de partij bij de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Het is de tweede keer dat FC Utrecht de zogeheten Basisscholendag organiseert. Afgelopen jaar, toevalligerwijs ook bij het thuisduel met PEC Zwolle, leverde dat 3.200 jonge bezoekers extra op in Stadion Galgenwaard. Editie 2016 overtreft dat aantal ruimschoots: dik 5.000 kids met hun begeleiders komen zondag FC Utrecht aanmoedigen.

“We zijn er ongelooflijk blij mee dat we duizenden kinderen en hun begeleiders, allemaal uit de provincie Utrecht, komend weekend mogen verwelkomen in Stadion Galgenwaard”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. “Voor ons elftal is de extra support natuurlijk heel fijn en voor ons als club is het een uitgelezen kans om onszelf te presenteren aan een jeugdig publiek. Toekomstige FC Utrecht-fans, die we na aanstaande zondag nog veel vaker willen begroeten op de tribunes.”

Mede dankzij de Basisscholendag wordt het thuisduel met PEC Zwolle, zoveel is voor aanvang van de partij al duidelijk, de tot nu toe drukstbezochte thuiswedstrijd van dit seizoen. Er is vrije verkoop voor het duel met de Zwollenaren. Tickets zijn verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

De volgende basisscholen komen zondag op bezoek bij FC Utrecht:
Het Startblok (Achterveld), WereldKidz Uitkijk (Amerongen), Kon-Tiki (Amersfoort), De Vuurvogel (Amersfoort), St. Michaël (De Bilt), Apollo 11 (De Meern), Daltonschool Nicolaas (Doorn), De Valkenheuvel (Driebergen-Rijsenburg), De Gaard (Hagestein), Oud Zandbergen (Huis ter Heide), De Bijenkorf (Houten), De Brug (Houten), Het Mozaïek (Houten), Wereldwijs (Houten), Klimrakker (Leusden), WereldKidz Merseberch (Maarsbergen), De Tweeklank (Nieuwegein), De Veldrakker (Nieuwegein), De Trompetvogel (Nieuwegein), De Wegwijzer (Soest), De Baanbreker (Utrecht), De Koekoek (Utrecht), St. Jan de Doper (Utrecht), Tuindorp (Utrecht), St. Dominicus (Utrecht), Da Costaschool Hoograven (Utrecht), Voordorp (Utrecht), Daltonschool Rijnsweerd (Utrecht), Prof. Kohnstammschool (Utrecht), De Ridderhof (Utrecht), Aboe Da’Oedschool (Utrecht), De Spits (Utrecht), De Hoge Raven (Utrecht), Hof ter Weide (Utrecht), De Notenboom (Utrecht), Gertrudisschool (Utrecht), De Voorhof (Vianen), Tijl Uilenspiegel (Vianen), Willibrordschool (Vleuten), De Griffel (Zeist), WereldKidz Montessorischool (Zeist).