FC Utrecht heeft vanmiddag (zondag) FC Twente verslagen. In Stadion Galgenwaard waren de Utrechters met 4-2 te sterk voor de ploeg uit Enschede en boekte daarmee de derde zege op rij.

De tweede helft is halverwege als, bij een 2-2 stand, de druk van FC Twente toeneemt. De Tukkers, draaiend op hun geoliede voetbalmotor die naar de naam Hakim Ziyech luistert, drukken FC Utrecht steeds meer terug op eigen helft. Keren de wedstrijd om in hun voordeel. Zo lijkt het althans. Totdat met een geniaal wippertje van Nacer Barazite FC Utrecht op 3-2 komt. Het team van trainer/coach Erik ten Hag heeft na de magistrale goal van de Man of the Match de touwtjes weer in handen.

Touwtjes blijven in Utrechtse handen
En die touwtjes, die geeft het niet meer af. FC Twente probeert er zo nu en dan nog aan te trekken, brengt daartoe Nederlands jeugdinternational Jerson Cabral, Peruaans international Renato Tapia en Nigeriaans jeugdinternational Michael Olaitan nog als verse krachten in de ploeg. Maar blijft met niets achter. Vanaf elf meter beslist Sébastien Haller met wat zijn negentiende goal van dit kalenderjaar is – een record in de FC Utrecht-geschiedenis – de wedstrijd in de laatste speelminuut: 4-2.

Uit het niets
Daarmee krijgt de wedstrijd een winnaar die sterk aan de pot begint, maar wél een flinke knauw krijgt. Na een dik kwartier voetbal in Stadion Galgenwaard is het namelijk Ghanees jeugdinternational Thomas Agyepong die keeper Robbin Ruiter in de luren legt met een afgemeten schot in de verre hoek. En zo, als uit het niets, FC Twente op 0-1 zet.

Briljante Barazite
Na een goede hoekschop van Yassin Ayoub levert de juiste positiekeuze gecombineerd met een flinke portie vastberadenheid van Timo Letschert FC Utrecht de gelijkmaker op na een klein halfuur spelen (1-1). Zeven minuten later is er opnieuw een vreugde-explosie aan het Herculesplein, waar na een excellente vooractie van Barazite uiteindelijk doelman Joël Drommel de bal in z’n eigen goal werkt: 1-2. Van die voorsprong mag FC Utrecht nog geen twee minuten genieten, maar de Twentse gelijkmaker van Hakim Ziyech heeft voor de Utrechtse zege geen gevolgen. Want die komt er, dankzij een sterk laatste kwart van de wedstrijd: 4-2.

Drie op een rij
En zo wint FC Utrecht voor de derde keer in successie. Na een 1-2 uitzege vorige week vrijdag op PEC Zwolle en een spectaculaire 5-3 thuisoverwinning afgelopen woensdag in de KNVB Beker op bekerhouder FC Groningen wordt nu opnieuw een drietal punten aan het totaal toegevoegd. Aanstaande zondag reist het team uit de Domstad af naar Eindhoven, waar het in het Philips Stadion tegen landskampioen PSV speelt. 

FC Utrecht - FC Twente 4-2 (2-2)
18. Thomas Agyepong 0-1
29. Timo Letschert 1-1
38. Joël Drommel (eigen doelpunt) 1-2
40. Hakim Ziyech 2-2
64. Nacer Barazite 3-2
90. Sébastien Haller (strafschop) 4-2

Gele kaart: Rico Strieder (FC Utrecht).

Toeschouwers: 17.034.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Timo Letschert, Rico Strieder (68. Ramon Leeuwin), Kevin Conboy; Yassin Ayoub (69. Mark Diemers), Bart Ramselaar; Patrick Joosten (78. Andreas Ludwig), Nacer Barazite, Sébastien Haller.

Opstelling FC Twente:
Joël Drommel; Hidde ter Avest, Bruno Uvini, Peet Bijen, Jeroen van der Lely (75. Renato Tapia); Kamohelo Mokotjo, Felipe Gutiérrez, Hakim Ziyech; Thomas Agyepong (74. Jerson Cabral), Jari Oosterwijk, Chinedu Ede (85. Michael Olaitan).