Uitslagen FC Utrecht Academie 7 november 2015

09 november 2015
FC Utrecht O16 verslaat Ajax O16 in Amsterdam.

SC Cambuur O13 0-1 FC Utrecht O13
Herfstachtig weer in Friesland, met harde wind en zo nu en dan een flinke bui. Dat maakte het voetballen er soms niet makkelijker op voor beide ploegen. FC Utrecht O13 had tegen het team uit Leeuwarden voortdurend het overwicht tijdens de eerste helft, speelde achterin goed en had op het middenveld veel ruimte om te voetballen. Het lukte alleen niet altijd om de spitsen te vinden. Een schot vanaf een flinke afstand betekende in de negentiende minuut de 0-1. Het spelbeeld veranderde daarna niet meer in Friesland, en ook de stand bleef ongewijzigd: 0-1.

FC Utrecht O14 - De Graafschap O14

FC Utrecht O15 1-1 VVV/Helmond Sport O15
Aan beide kanten werd er in de beginfase goed verdedigd. FC Utrecht O15 speelde compact, maar het lukte niet om hoog druk te zetten en dus was er af en toe wat dreiging van de tegenstander. Na 22 minuten kwam FC Utrecht O15 op een 1-0 voorsprong. Na de rust werd er beter druk gezet en kwamen er meer kansen voor de Utrechters, maar was het de tegenstander die na 55 speelminuten de eindstand bepaalde op 1-1.

Ajax O16 1-2 FC Utrecht O16
FC Utrecht O16 boekte een knappe uitzege op Ajax O16. Beide teams zetten goed druk op de bal waardoor er aan weerszijden in de beginfase weinig kansen werden weggegeven. Een snelle aanval van achteruit van Ajax O16 leidde voor rust echter wel tot de 1-0. In de tweede helft bleef FC Utrecht O16 in eigen spel en kunnen geloven en dat leverde niet alleen kansen op, maar ook de 1-1. Daarna was er veel balbezit voor Ajax O16 en waren er over en weer kansen. De wedstrijd kon beide kanten op en werd in de blessuretijd beslist in Utrechts voordeel dankzij een snelle aanval: 1-2.

AZ O17 4-1 FC Utrecht O17
FC Utrecht O17 leed een flinke nederlaag in Noord-Holland. Daar zorgde Sam Aarts voor een heel snelle 1-0 en liepen de Alkmaarders na de rust via Des Kunst uit naar 2-0 en 3-0. Via Nick Venema deden de Utrechters halverwege de tweede helft nog wel wat terug (3-1), maar vanaf de strafschopstip was het laatste woord aan AZ O17, dat via Jelle Duin de eindstand op 4-1 bepaalde.

FC Utrecht O19 1-1 ADO Den Haag O19
Voor een uitgebreid (foto)verslag kijk je HIER.