Een stunt van FC Utrecht in de uitwedstrijd tegen koploper PSV bleef vanmiddag (zondag) uit. In Eindhoven werd het 3-1 voor de landskampioen. FCUtrecht.nl bezocht de persconferentie in de Ronaldo Luiz Nazario Da Lima Persruimte van het Philips Stadion en schreef mee met de nabeschouwing van trainer/coach Erik ten Hag.

“Wij hebben een heel talentvolle ploeg”, begon Ten Hag zijn nababbel. “Maar PSV is de top van Nederland. De spelers van dat team hebben meer in hun rugtas. Bagage, ervaring. Wij hebben een ploeg waar muziek in zit en vonden dit een mooi meetmoment; deze wedstrijd tegen een topploeg.”

Foutjes worden direct afgestraft tegen een ploeg van het kaliber van PSV, dat dit seizoen in de Champions League thuis al van Manchester United en VfL Wolfsburg won. “Na een minuut was het al raak”, constateerde Ten Hag. “Terwijl wij juist de hoop hadden de wedstrijd zo lang mogelijk neutraal te kunnen houden.”

“Heel snel na de rust kwamen we op 1-1 en kregen we een grote kans op 1-2”, ging Ten Hag verder. “Daarna werden we een beetje overmoedig en dat werd afgestraft. Daar hadden we vooraf op gewezen, op dat risico, en helaas was het zo.”

Ten Hag had een goed FC Utrecht aan het werk gezien. Maar ja, die eindstand: 3-1. “Dan ben je toch teleurgesteld dat we er niet meer uit hebben gehaald.”