Ruime nederlaag voor FC Utrecht O17

09 november 2015
Ploeg van trainer/coach Ruud Heus speelt komend weekend thuis tegen Sparta Rotterdam O17.

FC Utrecht O17 leed dit weekeinde een ruime nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van AZ, ondanks het feit dat AZ het grootste deel van de wedstrijd met tien man speelde. Trainer Ruud Heus: “We hebben niet geprofiteerd van de numerieke meerderheid, en maakten in het tweede deel van de tweede helft een aantal cruciale fouten in de opbouw, waarbij ook de restverdediging niet goed stond. AZ heeft hiervan optimaal geprofiteerd en dus verdiend gewonnen”.

Utrecht begon slap aan het duel op het nieuwe jeugdcomplex van AZ. Na 2 minuten al werd het middenveld en de achterhoede van Utrecht uitgespeeld en was het 1-0. Pas na een tiental minuten, waarbij AZ nog een aantal kansen onbenut liet, kreeg Utrecht wat greep op de wedstrijd. Utrecht kreeg ook kansen en AZ kwam goed weg, toen de paal en een verdediger op de lijn de Utrechtse gelijkmaker in de weg stonden. Na een kwartier weer een Utrechtse kans, maar de rechter centrale verdediger van AZ trok aan de noodrem hetgeen met een rode kaart werd bestraft. Utrecht profiteerde hier te weinig van en was voor rust niet echt meer gevaarlijk. Na de rust begonnen de Utrechters goed en was Nick Venema en Stijn Meijer beiden dichtbij de gelijkmaker. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het Utrechtse spel echter slordiger, er werd te weinig gebruik gemaakt van de ruimtes en er stonden vaak te veel spelers vóór de bal. AZ counterde er lustig op los en liet de overigens goed keepende Menno Vink nog 3 keer vissen.

Utrecht staat in de middenmoot maar zal de komende wedstrijden de punten moeten gaan pakken teneinde zich te plaatsen voor de kampioenspoule. Komende zaterdag is Sparta op Zoudenbalch de tegenstander. Aanvang 15.00 uur. 

Scoreverloop:
“02  1-0  AZ
“60  2-0  AZ
“62  3-0  AZ
“69  3-1  Nick Venema (assist Tom Rutten)
“78  4-1  AZ (strafschop)

Opstelling FC Utrecht O17: Menno Vink, Sylian Mokono, Cas Odenthal, Nadi Achahbar, Gabriel Culhaci (“60 Reluño Pinas), Mounir Mounji (“41 Anass Laarej), Khalid Khajouli (“62 Ali Turksoy), Jasper Beekhuis, Mohamed Mallahi (“65 Tom Rutten), Nick Venema, Stijn Meijer (“78 Timo Meerding).