Pronk: 'Het viel als een kaartenhuis in elkaar'

09 november 2015
Trainer/coach Robin Pronk baalt na nederlaag Jong FC Utrecht in Flevoland.

Koploper Jong Almere City FC had het in een stevige greep, maar desondanks keerde Jong FC Utrecht vanavond (maandag) zonder punten terug uit het Yanmar Stadion. De Almeerse koploper van het klassement won met 2-1. FCUtrecht.nl beschouwde na op de competitiewedstrijd met trainer/coach Robin Pronk van de beloftenploeg.

“In een fase van ongeveer tien minuten waren we niet in staat te doen wat we moesten doen”, legde oefenmeester Pronk in de catacomben van het voetbalstadion van Almere de vinger direct op de zere plek. “Rond minuut 65 stond het niet meer goed bij ons, gedurende een minuut of tien. En we waren niet in staat het anders te doen op dat moment. Ja, het probeert het te herstellen, de spelers te bereiken. Maar ze moeten ook in staat zijn dat zelf te doen.”

En dat terwijl Jong FC Utrecht ruim een uur lang stevige grip had op Jong Almere City FC en met 0-1 aan de leiding ging. Maar ja, die voorsprong was ineens verdwenen en werd een achterstand, en vervolgens een nederlaag: 2-1. “Het viel als een kaartenhuis in elkaar”, constateerde Pronk. “Vervolgens hadden we nog tien minuten om het te herstellen. We brachten een extra aanvaller voor een verdediger, kregen nog wel wat kansjes, maar dan moet het toch vooral ook een beetje meezitten. En dat deed het vanavond niet”, was Pronk realistisch. 

Met lege handen terug naar Utrecht, derhalve. “Onnodig, want we hadden de wedstrijd onder controle. Ineens kantelde het, werden we op het middenveld overlopen, waren we de grip kwijt. Zeventig minuten prima, tien minuten niet. En daarin gebeurde het, sloeg Jong Almere City FC toe.”