Jong FC Utrecht reist af naar koploper

09 november 2015
Utrechters spelen vanavond (maandag) in Yanmar Stadion tegen Jong Almere City FC.

De beloftenploeg van FC Utrecht speelt vanavond (maandag) een uitwedstrijd tegen Jong Almere City FC. Het competitieduel begint in het Yanmar Stadion in Almere om 18.30 uur.

Opvallend, wellicht, is dat er in de Beloftencompetitie op dit moment twee teams met zestien punten uit zeven partijen aan kop gaan van het klassement en dat die clubs allebei uitkomen in de Jupiler League. Jong Sparta Rotterdam staat tweede, achter koploper Jong Almere City FC. Verklaarbaar is het ergens ook weer wel, die hoge klassering van de twee Jupiler League-deelnemers.

Andere insteek
In tegenstelling tot de ploegen die derde, vierde en vijfde staan (Jong FC Utrecht, Jong Vitesse en Jong AZ) werken ze bij Almere City FC en Sparta Rotterdam namelijk niet met één eerste elftal en één selectie voor de beloftenploeg, maar met één grote kern, waaruit zowel een eerste als een tweede team wekelijks wordt geformeerd.

Vertrouwen: tien uit vier
Jong FC Utrecht zal het duel met de koploper vol vertrouwen benaderen. Het team van trainer/coach Robin Pronk hield aan de laatste vier wedstrijden (uit tegen Jong FC Groningen, Jong Sparta Rotterdam en Jong Brabant United alsmede thuis tegen Jong De Graafschap) namelijk tien punten over.

Live verslag
In het Yanmar Stadion in Almere begint de wedstrijd Jong Almere City FC - Jong FC Utrecht vanavond (maandag) om 18.30 uur. De entree is gratis. Wie niet van de partij is bij het duel tussen de nummer één en de nummer drie van de Beloftencompetitie, maar wél graag op de hoogte blijft van de ontwikkelingen, kan voor een live verslag terecht op Twitter: @fcutrechtmatch.