Twaalf prachtstukken van posters. Dát zijn het geworden. En nog mooier: vanaf nu is de eerste in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar. Op groot formaat, 60 bij 40 centimeter, voor een kleine prijs: 2 euro. 

“De posters ademen ieder voor zich, maar natuurlijk ook zeker allemaal bij elkaar, een heel bijzondere sfeer uit. Stoer, krachtig, Utrechts”, zegt René Vermeend, die de FC Utrecht Fanshop in Stadion Galgenwaard runt. 

De eerste poster, met daarop Timo Letschert, gaat woensdag in première. Letschert is die dag zelf aanwezig in de FC Utrecht Fanshop om de poster van zijn handtekening te voorzien. Hoe laat de verdediger in de winkel in Stadion Galgenwaard is, wordt later bekend. Houd daarvoor deze website en het Twitteraccount van FC Utrecht in de gaten. 

“We gaan in totaal twaalf posters uitbrengen en de insteek is om bij elke lanceerdag de speler die op de foto is afgebeeld in de FC Utrecht Fanshop te verwelkomen voor een signeersessie”, zegt Vermeend. Bij aanschaf van een poster krijg je een stempelkaart. Heb je de volledige serie van twaalf stuks compleet en dus de stempelkaart vol, dan krijg je een dertiende poster gratis. 

De posters zijn, in nauwe samenwerking met SupportersVereniging FC Utrecht, gemaakt in dezelfde stijl – en door dezelfde fotograaf – als de Utrechtse Nachtwacht. Dat doek werd afgelopen zondag in Stadion Galgenwaard onder grote belangstelling door grootaandeelhouder Frans van Seumeren en aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht onthuld.