TNN’s hit La Cucamarcha blijft de goaltune van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard. De supporters van de Utrechtse Eredivisionist stemden in twee door de club georganiseerde online polls massaal op de goalsong die al sinds jaar en dag bij de club uit de Domstad hoort.

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente van afgelopen weekend verzorgde de Utrechtse dj Tony Junior een optreden in Stadion Galgenwaard. Hij draaide een set van ongeveer een kwartier en mocht, speciaal vanwege de gelegenheid, voor het duel met de Tukkers de goaltune van die dag verzorgen. “Het optreden van Tony Junior is goed ontvangen door de supporters”, zegt Supporterscoördinator Robert Junier van FC Utrecht. “Tony was door supporters benaderd voor het optreden en de tune en wilde dat graag voor het cluppie van zíjn stad doen. Dat is mooi.”

Tony’s tune, IMMRTL, werd vier keer gedraaid tijdens een spectaculaire wedstrijd, die FC Utrecht met 4-2 won. Junier: “Maar de populariteit van La Cucamarcha is voor het nummer van Tony Junior onbenaderbaar, zo bleek uit de polls.”

De uitslag van de Twitterpoll was 81 om 19 procent, waarbij er 428 keer was gestemd. Via Facebook namen bijna 900 fans de moeite te reageren en werd vrijwel alleen maar gekozen voor La Cucamarcha als voorkeursnummer.

En dus blijft dit dé goaltune van FC Utrecht: