'Een heel bijzondere wedstrijd'

10 november 2015
FC Utrecht - Heracles Almelo op zondag 29 november in het teken van overleden oud-speler David di Tommaso.
De Eredivisiewedstrijd FC Utrecht - Heracles Almelo op zondag 29 november staat in het teken van oud-speler David di Tommaso. Het is die dag precies tien jaar geleden dat de Fransman overleed.
Achter de schermen zijn in Stadion Galgenwaard de voorbereidingen voor de David di Tommaso Memorial Match al in volle gang. Het elftal speelt die dag in een volledig rood tenue, zoals dat tijdens de laatste thuiswedstrijd van vorig seizoen, op de dag waarop de David di Tommaso Trofee werd uitgereikt, ook gebeurde.
En op de tribunes van Stadion Galgenwaard nemen zijn weduwe Audrey, zoon Noah en nog achttien familieleden plaats, evenals de nodige oud-teamgenoten van de Franse verdediger uit het seizoen 2005/2006.
RTV Utrecht werkt in opdracht van FC Utrecht aan een documentaire over David di Tommaso. Die gaat in de week voorafgaand aan de David di Tommaso Memorial Match in première. Als de voortekenen niet bedriegen, wordt het een prachtig eerbetoon aan Di Tommaso, wiens zoon Noah op 29 november de symbolische aftrap van de wedstrijd tegen Heracles Almelo verricht.
Op de wedstrijddag wordt een speciale editie van het wedstrijdmagazine uitgedeeld. Geen FC Today op zondag 29 november, maar FC DiToday. Een extra dikke uitgave met daarin de actualiteit en interviews als altijd, aangevuld met indrukwekkende verhalen over Di Tommaso.
Bij de hoofdentree wordt op zondag 29 november een herdenkingsplaats ingericht en supporters van de club wordt opgeroepen daar een rode bloem neer te leggen ter nagedachtenis aan DiTo.
Na afloop van de wedstrijd wordt een nummer gedraaid dat speciaal door de nabestaanden van Di Tommaso is aangevraagd. Dat moet het slotstuk worden van een prachtige Memorial Match, waarbij de mooie herinneringen aan DiTo het moeten winnen van het verdriet om het feit dat hij er niet meer is.
“Het wordt een heel bijzondere wedstrijd op zondag 29 november”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. “We zijn de KNVB erg dankbaar voor het feit dat ons verzoek tot het juist op díe dag spelen van een thuiswedstrijd deze zomer is ingewilligd en kijken er naar uit om er samen met de supporters de Memorial Match van te maken die David di Tommaso en zijn nabestaanden verdienen.”