Beloften laten Jong Almere City FC ontsnappen

09 november 2015
Jong FC Utrecht geeft op bezoek bij koploper in tien minuten de wedstrijd weg (2-1).

Jong FC Utrecht incasseerde vanavond (maandag) een even pijnlijke als onnodige nederlaag. Op bezoek bij Jong Almere City FC verloren de talenten uit de Domstad met 2-1.

Een voorsprong van 0-1, kansen op een verdubbeling van de marge en hoe dan ook: een stevig veldoverwicht. Meer balbezit, weinig zorgen. Jong FC Utrecht stevent, na een uur spelen op bezoek bij koploper Jong Almere City FC, op een zege af. En dus ook op de koppositie van de Beloftencompetitie. Het wachten is eigenlijk alleen nog op de tweede Utrechtse treffer.

Controle kwijt
Maar die komt er niet. Sterker nog: Jong Almere City FC neemt bijkans van de ene op de andere minuut de volledige controle over de wedstrijd over van het team van trainer/coach Robin Pronk, dat in een fase van tien minuten niet weet waar het het zoeken moet. Van bravoure naar de bibbers, van een voorsprong naar een achterstand.

Gelijkmaker
Want dat is wat er gebeurt, in die fase. Jong Almere City FC scoort twee keer. De eerste is een eigen doelpunt. Jasper Waalkens schiet van dichtbij op de arm van Myenty Abena. Scheidsrechter Sander De Brito Roque fluit voor wat een penalty zou moeten worden, maar een fractie van een seconde later ligt de bal al in het net. Geen pingel, wel 1-1, halverwege de tweede helft.

Ahannach trefzeker
Jong FC Utrecht is dan als een aangeslagen bokser en Jong Almere City FC als een knock-out monster, zoekend naar die ene beslissende uppercut. Die deelt Soufyan Ahannach uit. De uitblinkende middenvelder wordt bij een Almeerse corner door de Utrechters over het hoofd gezien en maakt optimaal gebruik van de ruimte die hij krijgt. Met een diagonaal schot in de bovenhoek passeert hij Filip Bednarek en bepaalt hij de eindstand van de wedstrijd op 2-1.

Sow’s goal voor statistieken
En zo wordt het doelpunt dat Sylla Sow na 25 minuten maakt gedevalueerd tot een goal die louter interessant is voor de statistieken. Zonde, eigenlijk, want het is een fraaie treffer. Na een indrukwekkende versnelling en goede pass van Rodney Antwi blijft Sow koel en passeert hij Mike Grim van dichtbij. Een mooie goal, een fijne voorsprong (0-1), maar uiteindelijk een doelpunt zonder al te veel waarde.

Jong Almere City FC - Jong FC Utrecht 2-1 (0-1)
26. Sylla Sow 0-1
70. Jasper Waalkens 1-1
75. Soufyan Ahannach 2-1

Gele kaart: Erwin de Groot (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 200.

Scheidsrechter: Sander De Brito Roque.

Opstelling Jong Almere City FC:
Mike Grim; Travis Brent (87. Dyllan Lanser), Javier Vet, Kaj Ramsteijn (65. Timothy van der Meulen), Jorni Camps; Safan Garden, Soufyan Ahannach, Jason Oost (21. Maarten Davids); Ravelino Junte, Daan Ibrahim, Jasper Waalkens.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Filip Bednarek; Giovanni Troupée, Myenty Abena (79. Hamza Boukhari), Jelle de Lange, Robin de Jong; Nassir El Aissati, Sofyan Amrabat, Karim Loukili (62. Erwin de Groot); Kristoffer Peterson (34. Issa Kallon), Sylla Sow, Rodney Antwi.