Jong FC Utrecht en FC Oss hielden elkaar vanmiddag (maandag) in evenwicht. Op Sportcomplex Zoudenbalch eindigde een vriendschappelijke wedstrijd in 1-1. FCUtrecht.nl blikte met trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht terug op de oefengalop.

“Verdedigend stond het goed, aanvallend scoorden we een diepe onvoldoende”, vat Pronk in de catacomben van Sportcomplex Zoudenbalch de vriendschappelijke wedstrijd Jong FC Utrecht - FC Oss in tien woorden pakkend samen. “We hebben de keeper van FC Oss (Ronald Koeman; inderdaad de zoon van de huidige manager van Southampton, red.) geen enkele keer een redding laten verrichten”, zei Pronk.

Vooruit, behalve die ene bal in de tweede minuut dan. Die van Hamza Boukhari. Maar die leverde direct een doelpunt op. Daarna was Jong FC Utrecht een stuk minder slagvaardig en zuinig in de voorhoede. “Er waren heel veel momenten waarop we het hadden kunnen uitspelen. Maar dat lukte ons niet. En dat is zonde, want er had vandaag dus veel meer ingezeten dan een 1-1 gelijkspel”, stipte Pronk aan.

“Verdedigend was het in orde. We hebben weinig weggegeven”, vertelde Pronk. “Alleen in de fase waarin we 4-4-2 gingen spelen en ons bewust even lieten terugzakken, kwam FC Oss een paar keer dichtbij. De mogelijkheden die we kregen om de tegenstander vanuit de omschakeling pijn te doen, lieten we steeds liggen.”

Positief wel: Bram van Eijk speelde 90 minuten als linksback. Zijn eerste volledige wedstrijd sinds hij deze zomer van Feyenoord overkwam. “Bram zit nu in de fase dat hij volledig kan gaan spelen”, aldus Pronk, die onder anderen Ali Ulusoy en Sinan Keskin nog wel moest missen. “Maar die komen er ook weer aan, al heeft dat nog wel even nodig.”