Stadion Galgenwaard was afgelopen zaterdag niet alleen het decor van de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht - SC Cambuur, ook vond er een zogeheten U10 Meeting plaats. Tijdens die bijeenkomst presenteerde FC Utrecht haar maatschappelijke plannen aan wethouders en beleidsmedewerkers van tien gemeenten: Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Vianen, Woerden en Zeist.

Tijdens de bijeenkomst vertelden Algemeen Directeur Wilco van Schaik en Coördinator Maatschappelijk Niek Amelink van FC Utrecht over de plannen die de club uit de Domstad heeft. “En het moge duidelijk zijn dat die zich niet alleen op de stad, maar ook op de provincie Utrecht richten”, zegt Amelink.

Twee thema’s staan centraal: een gezonde leefstijl voor kinderen uit het basisonderwijs, alsmede eenzaamheid onder ouderen. “In dat kader hebben we al diverse activiteiten georganiseerd de laatste tijd”, zegt Amelink. “Denk daarbij aan bijvoorbeeld schoolvoetbal, het OldStars-project, een Ouderenvak en FC Utrecht on Tour. Wij vonden het prettig om onze plannen toe te lichten aan de wethouders en beleidsmedewerkers van de U10 en merkten dat die buitengewoon positief werden ontvangen.”

Tijdens de presentatie van Amelink kwamen diverse statistische gegevens naar voren, die de toegevoegde waarde van de plannen van de maatschappelijke tak van FC Utrecht direct benadrukken. Voorbeelden: 12 procent van de jeugd in Utrecht heeft overgewicht, 900.000 van de 2,9 miljoen ouderen (65-plussers) in Nederland zijn eenzaam.