Jong FC Utrecht reist vanavond (dinsdag) af naar Veenendaal. Daar, aan de blauwe kant van Sportpark Panhuis, speelt de ploeg van trainer/coach Robin Pronk een vriendschappelijke wedstrijd tegen het GVVV van John de Wolf. De oefenpartij begint om 20.00 uur.

Dankzij een even prettige als verdiende 1-4 uitzege op Jong Brabant United nestelde Jong FC Utrecht zich afgelopen week steviger in het linkerrijtje van de Beloftencompetitie. Daarin is het nu drie partijen – stuk voor stuk uitduels, overigens – zonder nederlaag. Op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam werd het 0-0, bij Jong FC Groningen werd met 2-3 gewonnen.

Generale repetitie
Het treffen met GVVV is voor Jong FC Utrecht de generale repetitie voor twee achtereenvolgende competitiewedstrijden; alleen dat laatste gegeven al is van ongekende weelde voor het talententeam, dat tot nu toe meer oefenpartijen speelde dan competitieduels dit seizoen.

Werk aan de winkel voor De Wolf
Voor GVVV lijkt de oefenwedstrijd op het goede moment te komen. Onder leiding van de John de Wolf, die pas sinds een paar weken de voetbalscepter zwaait op Panhuis, verloor de ambitieuze Topklasser afgelopen weekend op eigen veld met 1-2 van HSV De Zuidvogels in de amateurbeker. Door die competitie kan dus een streep voor GVVV, dat in de Topklasse Zaterdag ook nog niet lekker draait. De ploeg uit Veenendaal staat twaalfde na negen speeldagen.

Oude bekenden
De selectie van GVVV is doordrenkt van spelers die een verleden hebben in het betaalde voetbal. Onder hen ex-FC Utrecht’ers Adnan Alisic, Esmat Shanwary, Laurens van der Voort, Rob van Eem, Ayoub Boubakari. Maar ook gekende namen als Taoufik Adnane, Roy Terschegget en Jasmin Ramic maken deel uit van de selectie die De Wolf tot zijn beschikking heeft.

Aftrap om 20.00 uur, live verslag
De wedstrijd GVVV – Jong FC Utrecht begint op Sportpark Panhuis in Veenendaal om 20.00 uur. Niet langs de lijn om de talenten van FC Utrecht te zien sparren met de Topklasser? Volg dan het live verslag via Twitter: @fcutrechtmatch