Dat het FC Utrecht afgelopen seizoen niet lukte om in de duels met PEC Zwolle tot scoren te komen, zowel uit als thuis, is welhaast een unicum. In de 28 onderlinge wedstrijden daarvoor scoorde FC Utrecht namelijk slechts in één wedstrijd niet.

FC Utrecht heeft uit tegen PEC Zwolle in de Eredivisie een positieve balans. Vijf zeges, zes keer werd het gelijk, vier nederlagen.

Ouasim Bouy van PEC Zwolle is er vanavond niet bij. Hij is geschorst na een rode kaart in het afgelopen duel. Dat was tegen Vitesse, dat met liefst 1-5 ging winnen in Zwolle.

Mede door die vijf Arnhemse doelpunten, behoort PEC Zwolle tot de meest gepasseerde teams op eigen veld. Alleen SC Cambuur (15) en De Graafschap (10) kregen tot nu toe meer treffers tegen in thuiswedstrijden dan het PEC Zwolle van Ron Jans (9).

Negen. Dat getal is genoemd. En heeft ook betrekking op de man die in Zwolle tot nu toe als Most Valuable Player door het leven gaat: Lars Veldwijk. De oud-speler van FC Utrecht scoorde dit seizoen al zes keer voor PEC Zwolle en gaf ook nog eens drie assists.

Negen is natuurlijk niet hét getal dat bij deze wedstrijd hoort. In elk geval niet vanuit FC Utrecht-perspectief bezien. Dat is namelijk 1750. PEC Zwolle - FC Utrecht is de 1750ste officiële wedstrijd die FC Utrecht speelt.

Van de 1749 wedstrijden die FC Utrecht speelde, werden er 662 gewonnen. 429 keer werd er door de FC uit de Domstad gelijkgespeeld en 658 keer werd er verloren. Jan Willem van Ede (461), Jean-Paul de Jong (434) en Leo van Veen (423) speelden de meeste officiële wedstrijden voor FC Utrecht.