Woensdagavond speelde FC Utrecht zich na een waar spektakelstuk naar de achtste finale van de KNVB Beker. Na een 3-3 eindstand werd de trekker door FC Utrecht overgehaald in de verlenging: 5-3.

“Het was een slijtageslag, honderdtwintig minuten voetbal. We zijn diep moeten gaan”, beschouwt trainer/coach Erik ten Hag na. “Maar, een mens kan veel. En deze groep kan heel veel, hebben we gezien.”

FC Utrecht leek het bekerduel binnen de reguliere speeltijd te beslissen. Yassin Ayoub, kersvers vader van een gezonde zoon, tikte het leder na tachtig speelminuten over de Groningse doellijn en tekende daarmee voor de 3-2. Twee minuten laten echter trok Jesper Drost namens FC Groningen de stand alweer gelijk. “Die 3-3 valt rauw op je dak. Daarna kun je in de reguliere speeltijd die volgt zelfs nog de nederlaag krijgen. Dat mag nooit gebeuren. De redding van Robbin Ruiter was een cruciale redding”, aldus Ten Hag, doelend op een save van de Utrechtse doelman op een inzet van Drost, kort voor tijd.

In de verlenging trok FC Utrecht de winst alsnog naar zich toe, met dank aan invallers Nacer Barazite – die in de 97ste minuut voor de 4-3 tekende – en Kristoffer Peterson die voor het slotakkoord zorgde. “Wij beschikken over frisse wissels, die het verschil kunnen maken”, zegt Ten Hag. “Dit was onderdeel van het plan. Dan is het mooi dat zij ook echt het verschil maken.”

Voor een uitgebreide reactie van Ten Hag bekijk je onderstaand video-item: