Voor de vierde keer mocht het bekeraffiche FC Utrecht - FC Groningen worden opgehangen in Utrecht en omstreken.

De eerste twee onderlinge ontmoetingen in cupverband werden door FC Groningen gewonnen. Dat was in het seizoen 1976/1977 (0-1) en in 2009/2010, toen het 2-4 werd voor de Trots van het Noorden.

De laatste keer dat beide ploegen door het lot aan elkaar gekoppeld waren, was in de jaargang 2010/2011. Toen plaatste FC Utrecht zich ten koste van de Groningers voor de halve finale van het toernooi.

In totaal troffen FC Utrecht en FC Groningen elkaar in 84 officiële wedstrijden. In competitieverband is de balans in Utrechts voordeel; 30 zeges, 20 puntendelingen en 23 nederlagen. In de play-offs slaat de schaal naar Groningse zijde door; 2 zeges, 2 keer een gelijkspel, 4 nederlagen. In de KNVB Beker is de winstverhouding nu 1-2, maar zeker is dat dat saldo morgenavond (woensdag) zal worden veranderd. Wat dat betreft is het prettig te weten dat de laatste acht keer dat FC Utrecht tegen FC Groningen speelde in Stadion Galgenwaard, er door de Utrechters werd gewonnen.

Kaarten voor de bekerwedstrijd FC Utrecht - FC Groningen kun je ONLINE aanschaffen maar zijn ook verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop en op de wedstrijddag, vanaf 18.45 uur, bij de stadionkassa's.