Jong FC Utrecht heeft vanavond (maandag) een zwaarbevochten overwinning geboekt. Op Sportpark Corpus den Hoorn was het team van trainer/coach Robin Pronk Jong FC Groningen met 2-3 de baas.

Drie punten. Natuurlijk; dat is het belangrijkste gedeelte van de oogst van Jong FC Utrecht in Groningen. Maar je kunt meer highlights benoemen. Het puike spel en de treffer van de pas zeventienjarige Giovanni Troupée, bijvoorbeeld. De youngster maakt vlak voor rust de 1-2. Maar ook: de belangrijke speelminuten, negentig in getal, die de onlangs vastgelegde Kevin Conboy maakt. En het doelpunt, fijn voor het zelfvertrouwen, dat Kristoffer Peterson scoort.

In de tas
De Zweed maakt er na een klein uur voetballen 1-3 van voor Jong FC Utrecht, door een bal in te schieten die hij na goed voorbereidend werk van Sylla Sow krijgt. ‘Kat in het bakkie’, zou je denken. ‘Punten in de tas’. Dat is wat uiteindelijk ook gebeurt, maar van harte gaat het bepaald niet.

Jasper maakt het spannend
Jong FC Groningen komt namelijk tien minuten na de 1-3 van Jong FC Utrecht terug tot 2-3, als Gijs Jasper – hij maakt na een half uur al de 1-1 met een geplaatste kopbal – een strafschop benut. En dan wordt het even benauwd. Dan zetten de Groningers aan, zakken de Utrechters even terug en is het oppassen geblazen.

Solide
Maar mede dankzij de puike defensieve organisatie die de ploeg uit de Domstad optuigt, komen er voor de Groningers amper kansen. Sterker nog: via de counter krijgt Jong FC Utrecht diverse mogelijkheden.

El Aissati schiet raak
Oh, en de enige nog niet genoemde goal? Dat is de eerste van de wedstrijd en ook de mooiste van de avond. Nassir El Aissati maakt ‘m. Schiet even eerder Sofyan Amrabat vanaf 25 meter al snoeihard op de lat, de balvaardige middenvelder krult de bal vanaf dik 20 meter om het Groningse muurtje buiten bereik van Van der Lei om in het doel. El Aissati draagt zodoende een wezenlijk steentje bij aan de zege die Jong FC Utrecht, met het oog op de ranglijst en dus plaatsing voor de Tweede Divisie, zo goed kon gebruiken.

Jong FC Groningen – Jong FC Utrecht 2-3 (1-2)
27. Nassir El Aissati 0-1
32. Gijs Jasper 1-1
39. Giovanni Troupée 1-2
59. Kristoffer Peterson 1-3
69. Gijs Jasper (strafschop) 2-3

Toeschouwers: 200.

Scheidsrechter: Christian Mulder.

Opstelling Jong FC Groningen:
Stefan van der Lei; Desevio Payne (62. Joel Amakodo), Kasper Larsen (62. Jim de Leeuw), Keziah Veendorp, Roland Baas; Juninho Bacuna, Robbert de Vos, Henk Bos (81. Pier Veldman); Kasper Oldenburger, Gijs Jasper, Oussama Idrissi.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Filip Bednarek; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Darren Rosheuvel, Kevin Conboy; Nassir El Aissati, Sofyan Amrabat, Mark Diemers; Patrick Joosten (71. Hamza Boukhari), Sylla Sow (60. Rodney Antwi), Kristoffer Peterson.

Foto's: (c) Erwin Otten, SPORTPHOTO AGENCY