De Week van de Alfabetisering is begonnen en in dat kader vinden er in heel Nederland diverse activiteiten plaats. FC Utrecht draagt ook zijn steentje bij.

Vanmorgen (maandag) brachten Filip Bednarek, Mark Diemers en Nacer Barazite een bezoek aan de Da Costaschool in Kanaleneiland. Ook OBS De Watertoren in Overvecht werd bezocht. Daar lazen Nassir El Aissati en Bart Ramselaar aan de kinderen voor.

Algemeen Directeur Wilco van Schaik is donderdag één van de sprekers bij een bijeenkomst in het Stadskantoor, waar ongeveer 200 docenten en taalvrijwilligers aanwezig zijn. Ook Jean-Paul de Jong, assistent-trainer van het eerste elftal, is daar van de partij. Hij beantwoordt e-cards die gedurende de week bij allerlei activiteiten naar hem worden verzonden.

FC Utrecht vindt het belangrijk om de Week van de Alfabetisering onder de aandacht te brengen. In Utrecht heeft ongeveer 10 procent van de volwassenen onvoldoende taalvaardigheden om volwaardig mee te doen in de samenleving. Dat komt neer op circa 30.000 personen. FC Utrecht streeft samen met onder meer Zorg van de Zaak naar Utrecht als meest vitale regio van Nederland. Het kunnen lezen, schrijven en communiceren is ook daarvoor van enorm belang.

Aanstaande zondag, als FC Utrecht tegen Vitesse speelt en de Week van de Alfabetisering wordt afgesloten, zijn veel van de 800 taalvrijwilligers die Utrecht heeft te gast in Stadion Galgenwaard.