Trending topic, in Utrecht dan toch zeker, was hij. Wekenlang. Sébastien Haller. Dé vraag die velen de voorbije periode bezighield: ‘Blijft-ie?’. Het antwoord is inmiddels, na het sluiten van de transfermarkt, bekend: Ja, de clubtopscorer van FC Utrecht en Eredivisietopscorer van 2015 blijft in Utrecht.

“We hebben de voorbije periode biedingen van buitenlandse clubs ontvangen die veel geld wilden neertellen voor Sébastien”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. “Dusdanige bedragen zelfs, dat we daarmee sneller dan gepland, in één klap, financieel gezond zouden zijn. Toch hebben we besloten niet op die avances in te gaan. We wilden Sébastien behouden. Onze staf, het team, zijn collega’s: iedereen is erg op hem gesteld. En hij heeft  natuurlijk de harten van onze fans gestolen tijdens de relatief korte periode dat hij voor ons speelt. We hebben in één maand tijd al meer dan tweeduizend shirts verkocht met zijn naam en zíjn rugnummer 22 erop. Dat zegt wel wat.”

‘Investering in de continuïteit van FC Utrecht’ 
FC Utrecht heeft de voorbije jaren op financieel gebied de nodige stappen in de goede richting gezet. “Juist daardoor was het nu mogelijk miljoenenbiedingen op Sébastien naast ons neer te leggen. Alhoewel we er nog niet zijn, en daardoor het break-even-punt misschien later zullen bereiken, vonden we dit toch een investering in de continuïteit van FC Utrecht. We zijn iets aan het opbouwen met onze staf en selectie. Dat proces wilden we niet verstoren”’, stelt Van Schaik.

“Deze biedingen konden we mede weigeren, omdat Frans van Seumeren ook naar de lange termijn kijkt, niet alleen naar de korte termijn. Het bewijst nogmaals zijn intense betrokkenheid bij onze club. Dit moet ook iedereen geruststellen. Dit is dus een verdienste van iedereen die bij de club betrokken is en een signaal naar onze supporters, die zich ook middels diverse acties hard hebben gemaakt voor zijn aanblijven.”

‘Gefocust op presteren bij FC Utrecht’
Met vier goals uit vier wedstrijden is Haller het seizoen uitstekend begonnen. “Je ziet welke kwaliteiten hij heeft. Die zijn ongekend”, zegt trainer/coach Erik ten Hag over de jeugdinternational van Frankrijk. “Maar ik zie ook nog heel veel verbeterpunten. Het tekent de mens Sébastien dat hij graag wilde blijven en gefocust is op presteren bij FC Utrecht en verbeteren. Hij heeft een prachtig karakter, het is een ongelooflijke winnaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij hier nog veel beter gaat worden.”