Heerenveen O13 - FC Utrecht O13 2-2

De eerste 5 minuten zette Heerenveen FCU behoorlijk onder druk, maar uit een counter wisten we in de 6e minuut te scoren kregen daarna meer greep op de wedstrijd. Een groot deel van de eerste helft werd op het middenveld uitgevochten, maar in de 22e minuut wist Heerenveen toch te scoren.
Na de rust kwam FCU goed uit de startblokken en in de 32e minuut werd, uit een goed genomen corner, via een kopbal gescoord. Ook daarna veel strijd op het middenveld, maar goed positioneel spel maakte dat we de toenemende druk van Heerenveen het hoofd konden bieden. Uiteindelijk maakte Heerenveen uit een vrije trap 2-2 in de 39e minuut.

Ajax O15 - FC Utrecht O15 1-0

De competitie wedstrijd tegen Ajax begon degelijk. FCU speelde compact en er werd goed verdedigd. Er werden in de eerst helft weinig kansen gecreeëerd. Het lijkte niet om hoog druk te zetten, waardoor Ajax steeds vaker in balbezit kwam en dreigend naar voren kon spelen. Uiteindelijk scoorde Ajax in de 32 min de 1-0.
De tweede helft lukte het de jongens om Ajax beter en sneller onder druk te zetten. Er volgden dan ook  een aantal goede kansen voor de jongens, maar het was Ajax die de punten in huis hielden. Volgende week tegen Willem 11 thuis deze lijn door zetten en de punten komen dan vanzelf.

FC Utrecht O16 - ADO Den Haag O16 3-1

FCU startte de wedstrijd tegen ADO Den Haag erg goed. Door snel de bal rond te laten gaan werd het voor ADO steeds lastiger om aan de bal te komen en werd ADO steeds meer achteruit gedrukt. Het resultaat hiervan was dat FCU met een 2-0 voorsprong de rust in ging.
De tweede helft ging ADO 3-4-3 spelen en hierdoor kwam FCU in 1 tegen 1 situaties terecht, waarbij ADO steeds meer druk kon geven op het doel van FCU. Hierdoor kon ADO halverwege de 2de helft de 2-1 scoren en probeerden ze nog meer druk te geven. FCU kwam weer beter in de wedstrijd en kon weer het spel oppakken van de 1ste helft.  Door goed combinatievoetbal scoorde FCU de 3-1 wat tevens de eindstand was.

Foto's: Ron van Dongen