FC Utrecht maakt zich op voor een bezoek aan ONS Sneek. Die ploeg uit de Topklasse Zaterdag is morgen (dinsdag) de opponent van de Utrechters in de tweede ronde van de KNVB Beker. FCUtrecht.nl blikt met trainer/coach Erik ten Hag vooruit op het bekerduel met de Friezen.

“ONS Sneek-uit? Op dit moment voor ons de belangrijkste wedstrijd”, is Ten Hag resoluut. “In het Nederlandse voetbal heeft enkele jaren geleden een centralisatie plaatsgevonden in de top van het amateurvoetbal, met de Topklasse als resultaat. ONS Sneek speelt in de Topklasse Zaterdag, in de top van de amateurs dus. Dat is gewoon een prima ploeg.”

Voorbereid zijn
In Sneek wordt, eigenlijk al vanaf het moment dat er geloot werd voor de tweede ronde van de KNVB Beker, reikhalzend uitgekeken naar de bekerconfrontatie met FC Utrecht. “Voor ONS Sneek is de wedstrijd tegen ons de wedstrijd van het jaar. Ik heb dat soort duels meegemaakt, als speler en als trainer. We moeten voorbereid zijn op de strijd en beleving die ONS Sneek aan de dag zal leggen.”

‘Les geleerd in Tilburg’
“We waren kritisch op onszelf na afloop van de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Willem II”, vervolgt Ten Hag. “Het was een leerzame avond. We waren onvoldoende gewapend tegen de agressiviteit van Willem II. Dat was de les die we daar geleerd hebben”, aldus Ten Hag, die in het bekerduel met ONS Sneek geen beroep kan doen Sébastien Haller. De spits kreeg een rode kaart in de wedstrijd tegen Willem II en moet de duels met ONS Sneek en SC Cambuur aan zich voorbij laten gaan.