Terwijl de Eredivisie een week stillag vanwege interlands, werd door het keurkorps van FC Utrecht volop doorgetraind op Sportcomplex Zoudenbalch. De ploeg is klaar voor de wedstrijd van zondag tegen Vitesse, zo weet trainer/coach Erik ten Hag van FC Utrecht. FCUtrecht.nl blikte met hem vooruit op het treffen met de Arnhemmers.

“Sébastien Haller en Rubio Rubin zijn woensdag weer aangesloten bij de selectie, nadat zij in het buitenland jeugdinterlands speelden”, zegt Ten Hag, die op Ruud Boymans en Jeff Hardeveld na over een volledig fitte selectie kan beschikken. “Het is positief dat ze interlands speelden. Dat deden ze in een andere omgeving, daar krijg je energie van. En het is natuurlijk een erkenning van kwaliteit, als je wordt opgeroepen voor een vertegenwoordigend elftal. Van deze ervaringen worden ze beter als speler. Ze keerden allebei met een goed gevoel terug in Utrecht. Zeker Sébastien, die dinsdag de winnende goal tegen Jong Brazilië maakte.”

‘Verder verbreden’
Volgens de oefenmeester van de Utrechters heeft de ploeg tijdens de eerste fase van het seizoen een goede basis gelegd. “Het is nu zaak die verder te verbreden”, aldus Ten Hag. “Dan doel ik op teamontwikkeling. De internationals zijn weer terug, we hebben de draad weer opgepakt. We willen verder naar elkaar toegroeien, stappen zetten. En daar verdergaan waar we bij FC Groningen-thuis zijn opgehouden.”

Overtuigd van selectie
Het duel met FC Groningen leverde een zege op; de eerste van het seizoen. Nu komt Vitesse op bezoek in Stadion Galgenwaard. “De filosofie van de trainer van Vitesse, Peter Bosz, is altijd van eigen kracht uitgaan, een offensieve insteek. Vitesse is een goede ploeg, met heel veel talent. Wij willen voortborduren op het duel met FC Groningen en zijn overtuigd van onze selectie; we hebben een evenwichtig kader.”