FC Utrecht O19 is er vandaag in geslaagd haar ongeslagen status te handhaven en gaat na de overwinning in Nijmegen op NEC/FC Oss O19 met 13 punten uit 5 wedstrijden fier aan kop van de Nike Eredivisie, gevolgd door Ajax O19 (12) en Feyenoord O19 (10). De Rotterdammers hebben een wedstrijd minder gespeeld en de Amsterdammers doen volgende week zaterdag Sportcomplex Zoudenbalch aan. Een volgende krachtmeting en wéér tegen een nummer 2 van de ranglijst voor het team van Robert Wijnands, die vanmiddag zijn ploeg uiterst professioneel zag optreden. Ging het in de eerste helft nog redelijk gelijk op, in het tweede bedrijf maakten de Utrechters het verschil en tilden de score naar de 0-4 eindstand. Het duurde tot de 37e minuut van de wedstrijd, alvorens Jesse van Baal het net kon vinden. Op aangeven van Guido Janssen kwam hij voor het vijandelijke doel van Thijmen Goppel en schoot de 0-1 hard in. Goppel zag er daarbij niet heel goed uit. De goal viel op een prima moment in de wedstrijd, want ook al ging het in het eerste half uur redelijk gelijk op, in het laatste kwartier van de 1e helft werd steeds duidelijker dat de gasten meer en meer de bovenliggende partij werden. En bovendien, vlak voor rust op voorsprong komen is altijd lekker! Voor de openingsgoal van Van Baal waren er over en weer ook kansen te noteren. Zoals in de 13e minuut, toen NEC/FC Oss O19 wist uit te breken en Brian van der Hooff in de achtervolging moest. Doelman Thijmen Nijhuis deed waarvoor hij was aangenomen en redde bekwaam. En daarvoor was het o.a. Mitchell van Rooijen die voor FC Utrecht in kansrijke positie kwam, maar hij schoot te zacht in. Vlak voor rust, bij de 0-1 stand, was er nog een levensgrote kans voor FC Utrecht. Nadat een Nijmeegse aanval werd afgeslagen volgde een snelle uitworp van Thijmen Nijhuis, waarmee hij Mitchell van Rooijen bereikte. Hij verplaatste het spel snel naar de linkerkant en zette daarmee Anthony Berenstein aan het werk. Berenstein leverde een prima voorzet af die helaas niet werd verzilverd. Niet door Odysseus Velanas en in tweede instantie ook niet door Van Rooijen zelf.

NEC/FC Oss O19 trainer Rene Koster wisselde in de rust drie spelers, maar de te verwachten Nijmeegse stormloop bleef uit. Daarvoor was het achterin bij FC Utrecht te goed georganiseerd. En voorin ging het steeds beter lopen. Anthony Berenstein (wéér hij)  leverde weer een prima voorzet af maar ook nu waren de Utrechtse voorwaartsen nog niet in staat om het in klinkende munt om te zetten. Dat lukte Mitchell van Rooijen na een uur spelen wel. Hij was verantwoordelijk voor de 0-2. Weggestuurd door Louk Dekkers begon hij aan een solo, die hij bekroonde met een fraaie goal. Maar het was nog niet gedaan, want NEC/FC Oss O19 zette aan voor een offensief en dat resulteerde in de 73e minuut in gevaar richting het Utrechtse doel. De aanval werd afgerond met een geplaatste lob over doelman Thijmen Nijhuis, en hij nam het zekere voor het onzekere en tikte de bal over de deklat. En dat was maar goed ook, want hij voorkwam daarmee op zeker een tegendoelpunt. Doordat NEC/FC Oss O19 op zoek ging naar aansluiting ontstond er voor de Utrechtse voorwaartsen veel ruimte en daar profiteerden zij optimaal van. Eerst in de 80e minuut als Nick Hak zijn invalbeurt opfleurt met een doelpunt, op aangeven van die andere invaller, Virgil Smith. En in de 85e minuut was Hak de aangever bij de genadeklap van Tijn Wicherink. Ook hij bekroonde zijn invalbeurt met een goal en tekende voor de 0-4.

De vierde invaller, Mohamed el Ghzaoui, verdediger van FC Utrecht O17, maakte vanmiddag zijn debuut voor FC Utrecht O19. Kortom, een uitstekende teamprestatie vandaag. Vond ook trainer Wijnands:"Ik heb genoten van de wedstrijd. Leek het in het eerste half uur op een gelijkwaardig duel uit te draaien, uiteindelijk waren wij in staat de wedstrijd te laten kantelen en de bovenliggende partij te worden. NEC/FC Oss O19 is een goede ploeg, maar vandaag waren wij beter. Ik vind dat wij hebben laten zien dat wij uiterst professioneel kunnen acteren, want zo hebben wij de partij naar ons toe getrokken."

NEC/FC Oss O19-FC Utrecht O19 0-4
37. 0-1 Jesse van Baal
60. 0-2 Mitchell van Rooijen
80. 0-3 Nick Hak
85. 0-4 Tijn Wicherink