Met 2-0 was Jong FC Utrecht vanmiddag (dinsdag) te sterk voor Jong SC Cambuur. Na afloop van de vriendschappelijke partij zocht FCUtrecht.nl trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg op voor een terugblik op de wedstrijd.

"Morgen zijn de jongens vrij, dus we hebben net in de kleedkamer alvast stilgestaan bij wat belangrijke momenten uit de wedstrijd", verklaarde Pronk waarom hij wat langer dan gebruikelijk zijn team te woord stond na afloop van een duel. "Op de situaties die benoemd zijn, komen we later deze week uitgebreid terug, onder meer door middel van het gebruiken van de wedstrijdbeelden."

Lering trekken uit de 2-0 winstpartij tegen de beloftenploeg van SC Cambuur is belangrijk. Jong FC Utrecht is een talententeam; een groep die nog volop in ontwikkeling is. "Tijdens de eerste helft deden we te weinig met de ruimte die er lag", vond Pronk. "Verdedigend stond het wel heel goed. We hebben de wedstrijd gecontroleerd."

Na de pauze was het beeld net even wat anders, constateerde de oefenmeester. "Een fase van zo’n 20 á 25 minuten was het verdedigend even wat minder. We stonden niet goed, liepen te ver uit elkaar. Dat herstelde zich in het laatste kwartier van de wedstrijd, waarin we ook de 2-0 maakten, wel weer."

Kansen waren er al met al voldoende voor Jong FC Utrecht in het duel met Jong SC Cambuur. "Maar met die mogelijkheden hadden we meer moeten doen", stipte Pronk aan. "We speelden het niet goed uit, er kwam te weinig uit voort. Dat was gewoon niet goed genoeg.