Jong FC Utrecht was vanavond (maandag) Jong NEC in een vriendschappelijke wedstrijd met 2-3 de baas. Een uitslag die een spannend potje doet vermoeden, maar de bezoekers van de partij weten wel anders. FCUtrecht.nl beschouwde na op de wedstrijd met trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht.

Jong FC Utrecht leidde na 49 speelminuten met 0-3, maar boekte uiteindelijk maar een nipte 2-3 zege. “Draai je het om, en win je na een achterstand van 2-0 met 2-3, dan ben je meer tevreden dan nu”, aldus Pronk in de catacomben van Multifunctioneel Sport Complex De Eendracht in Nijmegen. “Voor je gevoel gaat het er toch om hoe je eindigt. De slechte laatste dertig minuten zorgen ervoor dat de glans van de goede eerste zestig minuten wat verdwijnt.”

Nonchalance
“In het laatste gedeelte van de wedstrijd gingen er een heleboel dingen niet meer goed”, vervolgde Pronk. “Hoe dat te verklaren valt? Er sluipt wat nonchalance in het team. Daardoor gebeuren er dingen die helemaal niet mogen gebeuren.” 

Heel tevreden over eerste uur
Daarmee deed Jong FC Utrecht zichzelf toch een beetje tekort in Nijmegen, waar het het eerste uur van de partij bij vlagen uitstekend speelde en heer en meester was op het kunstgras. “Wat we dus moeten leren, is: Hoe speel je bij een 0-3 voorsprong de laatste twintig minuten uit? Het proces is dan: zorg dat het 0-3 blijft, of maak er nog 0-4 van. Dat lukte nu niet. Maar over het eerste uur ben ik heel tevreden en deden we heel veel dingen goed. Dat mogen we niet vergeten.”

Leerzaam
“Al met al was dit weer een prima, leerzame wedstrijd”, zei Pronk. “De jongens hebben weer minuten gemaakt, hebben dingen kunnen laten zien. Ook daar zijn wedstrijden zoals deze voor.”