Ouderen staan in de spotlights voorafgaand en tijdens de wedstrijd FC Utrecht – SC Cambuur. Bij het duel dat morgen (zaterdag) in Stadion Galgenwaard om 18.30 uur begint, wordt onder meer een speciaal Ouderenvak in gebruik genomen.

Nog voordat de eerste elftallen van FC Utrecht en SC Cambuur de ring betreden, komen de OldStars van beide clubs in actie. Die ploegen, bestaand uit zestigplussers die het zogeheten Walking Football spelen, nemen het tussen plusminus 17.15 en 17.45 uur tegen elkaar op in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht’s OldStars speelden afgelopen maandag hun eerste wedstrijd sinds de oprichting; uit tegen JSV Nieuwegein.

Na gedane arbeid kleden de OldStars zich om, om niet veel later opnieuw het veld op te komen. Maar dan aan de hand van de spelers van FC Utrecht en SC Cambuur. Zo vormen zij de zogeheten line-up voor de wedstrijd.
In samenwerking met Axion Continu, Tele2 en het Nationaal Ouderen Fonds wordt bij de wedstrijd van morgen een Ouderenvak in gebruik genomen. De ouderen nemen plaats in vak G en genieten daar, onder het genot van een hapje en een drankje, samen van een mooie pot Eredivisievoetbal.

Op de wedstrijdshirts van FC Utrecht is op de rugzijde, onder het rugnummer, de beeltenis van het Nationaal Ouderen Fonds te zien. FC Utrecht’s partner Tele2 heeft die ruimte beschikbaar gesteld aan het fonds, dat extra in de spotlights staat dezer dagen omdat het deze week de Week tegen de Eenzaamheid is. Bij dat thema sluiten de activiteiten die bij en door FC Utrecht georganiseerd zijn voor ouderen uitstekend aan.

Overigens: ook de sfeeractie vlak voor aanvang van de wedstrijd heeft een ‘ouderentintje’. De supporters van FC Utrecht werden bij het naaien van de vlaggen voor die sfeeractie namelijk geholpen door ouderen, die met hun naaimachinevaardigheden de jonge garde een geweldige dienst bewezen. Daar lees je HIER meer over.