Na de remise van afgelopen zaterdag tegen mede koploper Feyenoord O19 stond er een midweeks programma op de rol. Op bezoek bij het Tilburgse Willem II was het de vraag of het team van Robert Wijnands in staat zou zijn de punten mee naar Utrecht te nemen, daarmee de ingezette lijn voortzettend. Dat is gelukt. FC Utrecht O19 won met 0-2 door doelpunten van Anthony Berenstein (wonderschoon) op een onmogelijke manier en uit een onmogelijke positie vanaf rechts met buitenkant links en Nick Hak (in blessuretijd) waarmee de zege definitief veilig gesteld was. Maar om nou te zeggen dat het een makkelijke overwinning was, dat dan weer niet. Willem II had tot deze wedstrijd 3 punten vergaard en wilde vanavond de volle buit. Dus ging men er vol tegen aan. En daar had de Utrechtse ploeg moeite mee. FC Utrecht speelde niet groots, maar in zulke wedstrijden moet je een goed resultaat ook over de streep kunnen trekken. Dat is wat er uiteindelijk ook is gebeurd. Jammer genoeg viel Shayne Pattynama al na 20 minuten spelen uit met een, op het oog stevige, enkelblessure. Daardoor lag de 1e helft ruim 13 minuten stil. Pattynama kwam na een duel om de bal ongelukkig neer en ging daarbij door zijn enkel. In het half uur voorafgaand aan de openingsgoal van Anthony Berenstein was de thuisploeg op inzet en vechtlust de bovenliggende partij. Aan Utrechtse zijde was het weifelend en onnauwkeurig. De ploeg speelde onwennig op het kunstgras van de sc Olympus en kwam moeizaam aan voetbal toe. Voeg daarbij een te laag tempo, waar Willem II er juist bovenop zat. De openingsgoal werkte bevrijdend naar de ploeg. En vlak voor rust was er nog een grote kans, nu voor Odysseus Velanas. Hij speelde zich op het middenveld vrij en stoomde op naar het Tilburgse doel. Jammer genoeg voor hem en zijn ploeg spatte zijn schot uiteen op de paal. Het was een mooi moment geweest om de voorsprong uit te bouwen.

Na het praatje in de rust van trainer Wijnands ("Er moet een schepje bovenop, ga méér voetbal spelen") kwam Odysseus Velanas weer gevaarlijk door. Deze keer werd hij bediend door Anthony Berenstein. Maar Willem II doelman Robin van Iersel voorkwam erger. De thuisploeg zette zo rond de 70e minuut aan en ging nog nadrukkelijker op zoek naar de aansluiting. Daarbij werd het regelmatig dreigend voor het doel van Thijmen Nijhuis, maar nooit écht gevaarlijk. In de 80e minuut was er nog wel de nodige opwinding, toen dezelfde Nijhuis een terugspeelbal oppakte.  Althans, in de visie van leidsman Kox was het een terugspeelbal. Dat betekende een vrije trap op 5 meter van zijn doel. Maar Nijhuis zou Nijhuis niet zijn als hij het zelf allemaal recht zou zetten. De teruggelegde bal die vanaf rand strafschopgebied hard werd ingeschoten maakte hij vakkundig onschadelijk. Net als in de wedstrijd tegen Feyenoord was hij weer belangrijk en sleepte hij zijn ploeg er door heen. En dan het moment van Nick Hak. Hij bekroonde zijn invalbeurt met de bevrijdende 2e goal. Hij schoot een voorzet van Virgil Smith (na een uur spelen in het veld gekomen voor Anthony Berenstein) hard in en bracht zijn ploeg de verlossing. Via een Tilburgse verdediger belandde de bal in het dak van het doel.

De trainer na afloop aan het woord:"Het was niet onze beste partij voetbal tot nu toe, maar het was wel spannend. Wij hebben, na een weifelende start, strijd en karakter getoond in het vervolg. Ik moet mijn ploeg mijn complimenten maken. Het was in mijn ogen een verdiende zege."

Willem II - FC Utrecht O19 0-2
29. 0-1 Anthony Berenstein
90+2 0-2 Nick Hak