Aanvaller Issa Kallon van FC Utrecht heeft tijdens zijn debuut voor Oranje Onder 20 een belangrijke bijdrage geleverd aan de remise die dat team speelde tegen Frankrijk Onder 20 (1-1). Het talent uit Zeist verzorgde namelijk de assist bij de enige Nederlandse treffer van vanavond (vrijdag).

Kallon, die van bondscoach Remy Reijnierse een basisplaats kreeg toebedeeld, zette de bal vanaf de flank goed voor. Vervolgens klaarde ADO Den Haag’s Gervane Kastaneer de rest van de klus, door goed voor zijn tegenstander te komen en de bal in het door Olympique Marseille’s Florian Escales verdedigde doel te werken: 1-0.

Oranje Onder 20 slaagde er op Sportpark Ter Specke in Lisse niet in die voorsprong vast te houden. Namen de Nederlandse talenten vlak voor rust de leiding, het was even voor het sluiten van de markt dat Frankrijk Onder 20 de eindstand op 1-1 bepaalde. Kallon was toen al vervangen; hij maakte na 75 speelminuten plaats voor Stijn Spierings. Zonder Kallon moest Oranje Onder 20 de gelijkmaker van Mousset Lys, speler van Le Havre, incasseren.

Maandag spelen Oranje Onder 20 en Frankrijk Onder 20 wederom tegen elkaar. Die dag, wederom op Ter Specke, wordt er om 15.00 uur afgetrapt.