De spelers van Jong FC Utrecht binden vanavond (maandag) de kicksen onder voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong NEC. Dat duel wordt gespeeld op Multifunctioneel Sport Complex De Eendracht in Nijmegen en begint om 18.30 uur.

Voor Jong FC Utrecht valt het oefenduel met Jong NEC in tussen twee competitiewedstrijden. Kwamen de talenten van FC Utrecht vorige week succesvol in actie tegen Jong FC Groningen (2-3 uitzege), over een week spelen ze om de punten op Het Kasteel tegen Jong Sparta Rotterdam.

Ritme behouden
De oefenwedstrijd tegen het Jong NEC van Jack de Gier komt prima van pas om wedstrijdritme te behouden en verder te schaven aan het spel. In dat kader speelt het team van trainer/coach Robin Pronk in vrijwel alle weken waarin geen competitieverplichtingen op de rol staan vriendschappelijke duels.

Jong NEC in middenmoot
Tegenstander Jong NEC komt niet uit in de competitie die zal leiden tot instroom in de voetbalpiramide, maar doet mee aan een alternatieve liga. In Voorronde Poule B staan de Gelderlanders in de middenmoot met een score van vier punten uit vier wedstrijden. Afgelopen week klopte De Gier’s team Jong FC Dordrecht met 3-0 dankzij doelpunten van Jay-Roy Grot, Sam Lundholm en Kristjan Emilsson.

Live verslag vanuit Nijmegen
De wedstrijd Jong NEC - Jong FC Utrecht begint vanavond (maandag) op Multifunctioneel Sport Complex De Eendracht in Nijmegen om 18.30 uur. Supporters van FC Utrecht die niet langs de lijn staan maar wél graag de verrichtingen van de talentenformatie uit de Domstad willen volgen kunnen op Twitter terecht. Via @fcutrechtmatch doet FC Utrecht live verslag.